Jump to content

Silvija29

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poziv na predavanje o besplatnoj pravnoj pomoći – „Vodič kroz besplatnu pravnu pomoć“ Udruga Sudačka mreža poziva građane na predavanje o besplatnoj pravnoj pomoći – „Vodič kroz besplatnu pravnu pomoć“ koje će se održati 16. ožujka 2011. godine s početkom u 15:00 sati, u prostorijama Informacijskog centra za Europsku uniju, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb.
  2. Problem je taj što se ne zna tko je pravni sljednik i što je 3 godine kasnije započeo rat. Kredit je dignut 1988. na 10 godina i mom tati se je uredno skidalo s plaće do 1991. i tada je sve stalo zbog rata. Kredit je bio na 10 godina, a odobrila ga je Narodna banka Jugoslavije, Vojni servis iz Beograda.
  3. Molim za savjet! Moji roditelji su za izgradnju kuće podigli 3 kredita, jedan 1981., drugi 1982. i treći 1988. godine i sva tri su upisana u teretni list kao založno pravo. 1990. godine su isplatili sva 3 kredita, zapravo u njihovu korist je došlo do inflacije, zato su ga i uspjeli tako brzo otplatiti. Sad mene zanima, da li u zemljišnim knjigama mora biti i upisan datum otplate kredita i ako treba što da oni učine s obzirom da trenutno u ZK ulošku postoji samo zabilježba da su dignuti krediti, ali ne i da su otplaćeni?! Još jedna naznaka, treći kredit je uzet 1988. od Narodnog sekretarijata za obranu, da li će biti problem započeti postupak brisanja njihovog založnog prava, ako je uopće potreban!? Unaprijed hvala!
  4. Milim Vas za odgovor, ako itko zna, stvar je dosta hitna. Ili možda samo preporuku koga pitati za nastali problem.
  5. Molim Vas za odgovor. Sestra mi je izvanredni student i kao takva je od početka fax-a prijavljena na Zavod za zapošljavanje (dakle već kojih 6 godina). Kako studira nikad nije primala naknadu od zavoda niti koristila ikakve povlastice, ako uopće postoje. Krajem 2009. upisala je Veleučilište, kao redovni student, jer joj je trebao studentski ugovor i nikada se nije odjavila sa zavoda. Prije 2 tjedna ispisala se je s Veleučilišta, jer joj studentski ugovor više ne treba i pred diplomom je na prvom faksu. Da li će ona snositi kakve posljedice jer nije znala da se treba odjaviti s Zavoda za zapošljavanje tih godinu dana kad je bila redovni student? I, s obzirom da ja imam obrt, htjela bi ju zaposliti da stekne malo prakse i da ima staža u radnoj knjižici, te ako je moguće, iskoristiti subvenciju zavoda za nezaposlene osobe. Da li je to uopće moguće na gore opisan problem? Da li to može inspekcija provjeravati i ukoliko vide da je bila redovni student ili ukoliko odobre sufinanciranje da li ću ja morati vraćati dodijeljena sredstva? Da li postoji kakva kazna? Htjela bi da i ona i ja imamo što manje problema. Puno Vam svima hvala unaprijed!
  6. Obrt može otvoriti i Vaša supruga bez majstorskog ispita i radnog iskustva samo ukoliko zaposli osobu koja sve to posjeduje.
  7. Nije u pitanju moj suprug, već poznanice, ali on nikako i nigdje nije prijavljen na njenu adresu, niti ona na njegovu. Ono što je ona jedino rekla je da bivši suprug povremeno zna prespavati kod nje.
  8. Molim Vas za odgovor. Da li je moguće, zapravo očito je jer se tako provodi, da sudski ovršitelj dođe provesti ovrhu nad pokretninama bivše supruge ovršenika koja nema veze s rješenjem o ovrsi ili iznosom koji se potražuje, s naznakom da se je od svog supruga razvela prije 17 godina, živi u vlastitoj kući koja je upisana isključivo na nju i pokretnine su isključivo njene??? U dobrim je odnosima sa suprugom koji često posjećuje svoje dijete, ali to je jedina njihova veza. I kako je moguće da se žele zaplijeniti njene pokretnine, a u rješenju o ovrsi nije niti spomenuta?
  9. Molim Vas odgovor na pitanje... U pitanju je ovrha i neke mi stvari nisu jasne, zapravo nelogične su. Kod nepodmirenja troškova rješavanja katastarskih čestica javni bilježnik je dostavio rješenje o ovrsi zbog duga od 4000 kn. S obzirom da su 2 osobe suvlasnici, ako je dug 4000 kn, zar ne bi taj javni bilježnik trebao dostaviti rješenje o ovrsi zbog 2000 kn svakoj od te osobe, a ne samo jednoj i to za cjelokupni iznos od 4000 kn!? Da li oštećena osoba ima na temelju toga pravo žalbe? Unaprijed hvala!
  10. Hvala ti na dobrim željama. I mene su također pitali za očekivanu plaću na što sam rekla da iskreno ne očekujem nekakav basnoslovno veliki iznos jer i sama znam koliku plaću imaju vježbenici, a oni su VSS, ali da očekujem napredak i onda sam bubnula iznos. Uglavnom ja sam dobila poziv za ponovni razgovor, pa ćemo vidjeti. Također, nadam se da će i tebe pozvati ponovo.
  11. Mene zanima, ne da li je završila pravo, već kako je to uspjela, s obzirom da su ovo pitanja na koja odgovor zna svaki prosječan građanin u RH.
  12. Naravno da nije problem. Vrlo, vrlo ugodan i neformalan razgovor s odvjetnicima (bilo ih je troje) i koliko sam shvatila, do kraja tjedna imaju razgovore s ostalim kandidatima jer se javilo jako puno ljudi, a onda biraju dalje za drugi krug. Ono što je mene iznenadilo je to što je u pitanju mlada ekipa odvjetnika, vrlo ljubaznih i susretljivih i čak ako ne prođem dalje drago mi je što sam bila na ovako ugodnom razgovoru. Također, i ja tebi želim svu sreću!
  13. Ja sam danas u 18:00 sati, pa ćemo vidjeti što i kako, a i ja sam malo tražila po netu i pronašla da su iz Osijeka i to bi bilo to.
  14. Da li je moguće da baš nitko ništa ne zna?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija