Jump to content

FE-310

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Osuđen sam pravomoćno po članku 131. stavak 1.KZ RH. Temelj presude je izjava sudskog vještaka. So obzirom da ja znam da to ne postoji i da je izjava lažna, da li moj odvjetnik može tražiti nakon pravomočne presude novo vještačenje u svrhu obnove postupka i ako da kakva je procedura. unaprijed hvala.
  2. Nepravomočno sam osuđen po čl.131.st.1. novčanom kaznom ispod 5000 kn 17.05.2010. Žalio sam se drugostupanjskom sudu u roku. Interesira me da li sud može predmet pustiti u zastaru, što ja nebih htio i nakon koliko je zastara za taj predmet. Molio bih Vas da mi kažete koliko treba sudu u praksi da odgovori na žalbu. Predano je drugostupanjskom sudu 13.09.2010.g. Sud nije u Zagrebu.
  3. Zamolio bih Vas da mi odgovorite na slijedeće.Žalbu za kazneno djelo na temelju nepravomočne presude sam predao u jednom primjerku, a uputa o pravnom lijeku mi je u 3 primjerka. interesira me da li če mi biti prihvačena i ako neče da li če me sud obavijestiti o tome. Inače je predana u zakonskom roku. Moram napomenuti da je pored moje žalbe i moj branitelj poslao žalbu.
  4. oštećeni je dao iskaz policiji da su se našli u jednom gradu, pa su zajedno išli u drugi grad te je tada doznao za stvari koji su temelj kaznenog djela, a drugi iskaz je da su se našli u tom drugom gradu, ali bez objašnjenja gdje i kako. Okrivljeni je dokazao da je nemoguće da su se našli u prvom gradu i putovali zajedno, a dokazao je sa zapisnikom od policije koja ga je zaustavila na povratku u drugi grad puno prije nego je oštećeni rekao da su se našli po prvom iskazu.
  5. Ali jedan mora biti lažan jer su kontradiktorni. Ovaj u policiji je temelj dizanja optužbe.
  6. poštovani naime radi se o kaznenom predmetu.osoba je prijavila drugu osobu policiji i tamo dala izjavu koju je potpisala. te je na temelju te izjave ODO digao optužnicu. Osoba koja je dala izjavu se vodi kao oštećenik. U sudskom postupku oštećena osoba je promijenila potpisani iskaz dat policiji i time pobila obranu oštećenog koji je proglašen kriv nepravomoćno. Promijena je velika i stoji i u obrazloženju presude. Sud nije reagirao na to. Interesira me da li je takva promijena iskaza zakonska ili spada u kazneno dijelo. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija