Jump to content

majarijeka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. trebalo bi mi pojašnjenje zakona o polaganju stručnog ispita jer ako sam ga dobro shvatila, moja firma ga je prekršila. radila sam u učeničkom domu 7 mjeseci, otišla na porodiljni u trajanju od godine dana i sada se vratila na posao. nisam se/ nisu me prijavili kao pripravnika jer sam po struci prof. hrvatskog, a rad u domu nije moja struka u užem smislu. međutim, u zakonu piše da su me dužni prijaviti kao pripravnika 15 dana nakon zaposlenja.u međuvremenu sam dobila kolege koji su po struci prof. povijesti, stažiraju u domu i polagat će stručni ispit kao odgajatelji. evo, nisam bila upućena da se to može pa bih i ja sada to htjela. je li to u skladu sa zakonom? je li firma već prekršila zakon?
  2. U ugovoru piše 30.03.,a i u radnoj knjižici, tako da vjerojatno niš od moje žalbe. Al barem ću pokušati.
  3. Pa evo ovako: radila sam u jednoj školi od 18.11.2009.g. do 28.03.2010.g., a na novom radnom mjestu su me prijavili 30.03.2010.g. Znači, fali mi samo taj jedan (prokleti) ponedjeljak 29.03.2010. Šta je najgore tog ponedjeljka nisam sjedila doma nego sam išla na tzv. probni rad kod tog novog poslodavca, ali me nisu odmah prijavili. Tko je mogao misliti da će taj jedan dan napraviti toliko komplikacija! Sada sam kod njih zaposlena na određeno dok se stalno zaposlena djelatnica ne vrati s porodiljnog. Porodiljni mi je počeo 1.1.2011.g., znači po meni imam ispunjene uvjete, ali zakoni su neumoljivi. Vjerojatno ću se žaliti kad mi dostave rješenje da mi nakanda iznosi 1660 kn, ali mislila sam u toj žalbi navesti nekakav zakon ili tako nešto gdje piše što je ili nije prekid radnog odnosa. Koliko sam shvatila iz vaših odgovora i 1 dan se smatra prekidom, pa se ne nadam da će mi žalba uspjeti. Žao mi je jedino što ću dobivati jednaku naknadu kao netko tko nikada u životu nije radio. Zahvaljujem na odgovorima, dobroj volji i trudu!
  4. Poštovani! Uvelike biste mi pomogli ako biste mi dali pravni savjet u vezi prekida radnog odnosa. Naime, u radnoj knjižici imam prekid radnog odnosa od samo jednog dana i HZZO to smatra dovoljnim razlogom da mi onemogući pravo na porodiljnu naknadu. Postoji li neki rok koji se ne smatra prekidom radnog odnosa? Znate li točan zakon, pravilnik, članak ili sl. koji bi na to upućivao budući da u Zakonu o radu nisam naišla na to objašnjenje. Imate li nekakav savjet što da poduzmem kako bih ipak ostvarila svoje pravo na naknadu? Radnog staža imam dovoljno (oni traže min. 1 g.). Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija