Jump to content

Sirius_

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U statutu nije navedeno apsolutno ništa što se tiče neplaćene članarine, jedino stoji članak u kojem se navodi da općinski, odnosno gradski odbor stranke donosi odluku o prestanku članstva zbog nepodmirenja obveza po osnovi članarine u slučaju da član ima nepodmirene obveze po osnovi članarine za razdoblje od dvanaest mjeseci ili dulje.
  2. Poštovani, molim vas pomoć u vezi članarine u političkoj stranci - dobivam uplatnice za članarinu, za koju nikada nisam ni potpisao članstvo već se automatizmom prebacilo iz mladeži stranke, pa me zanima - ukoliko se zatraži ispisnica iz stranke, ostaju li obveze za neplaćenu članarinu? Hvala unaprijed
  3. Prije par mjeseci konzumirao sam paštetu poznatog proizvođača, u kojoj se nalazio oštar komad metala (1x1,5cm) koji nije bilo moguce vidjeti, a prilikom zagriza na isti došlo je do oštećenja zuba. Kontaktirao sam proizvođača koji je poslao agenta i poslikan je navedeni komad metala, te uzet na analizu kod proizvođača. Kako je navedeni metal uzrokovao oštećenje zuba koji već mjesecima liječim bezuspješno, doći će do vađenja zuba, pa me zanima kome se mogu obratiti za neku naknadu štete? Hvala unaprijed na odgovorima
  4. S obzirom da je prošlo podosta vremena od "rezervacije", bojim se da će ishodovanje eventualnog povrata biti problematično. Dakle, prvi korak trebao bi biti slanje pismenog zahtjeva (s povratnicom) za povrat rezervacije, adresiranog na najmodavatelja? Sastavljen s "moje strane" ili od odvjetnika?
  5. Jedini dokaz o predaji kapare je treća osoba (dakle svjedok), koja je bila prisutna tom usmenom dogovoru. Kapara je predana za rezervaciju poslovnog prostora, jer je u kratkom roku trebalo biti završeno osnivanje tvrtke koja bi poslovala u "rezerviranom" prostoru (dakle prostor je rezerviran kao "fizička" osoba, samo zbog osiguranja lokacije poslovanja buduće tvrtke tj "pravne" osobe). Do prekida osnivanja tvrtke i realizacije najma tog prostora došlo je zbog zdravstvenih problema tj. prometne nesreće koja je spriječila bilo kakve daljnje aktivnosti. Ironično, nakon podosta vremena, taj prostor nije nikome iznajmljen. Dakle, male su šanse (mada postoji 1 svjedok) da se tužbom za stjecanje bez osnove ostvari povrat kapare?
  6. Pozdrav svima, kratko pitanje vezano uz povrat "kapare". Prije određenog vremena (preko 2. god) usmeno je dogovoren najam poslovnog prostora (u tom trenutku sve strane bile su "fizičke osobe"). Također, usmeno je dogovoren i iznos kapare za rezervaciju tog poslovnog prostora (radilo se o dobro lociranom prostoru). Kapara je predata, ali se tijekom vremena odustalo (zbog zdravstvenih problema) od otvaranja obrta/firme i najma tog prostora. Primatelj kapare nije htio ni čuti o povratu, a kako nema nikakvog pismenog ugovora, zanima me da li postoji li kakva šansa za povrat kapare (pravnim mehanizmima)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija