Jump to content

bbijeli

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru pa ću pokušati biti detaljniji. Sin o kojem pišem je već bio liječen u Popovači u dva navrata(3 i 6 mjeseci)te na Rabu također dva puta (3 i 6 mjeseci) i u komuni Neovisnost u Vrbici no uz svu našu ljubav i podršku rezultata nema.Kako supruga i ja radimo odgovorne poslove imamo i mlađeg sina koji na jesen upisuje 4.razred gimnazije i s kojim na sreću nemamo nikakvih problema pokušavamo naći trajno rješenje da bi se mir vratio u naš dom i da bi mlađi imao optimalne uvjete za završetak škole i studiranje.Što se tiče suda svi pozivi za sud bili su u periodu kad je bio na jednom od liječenja tako da sudac nije smatrao potrebitim izricati mjeru obaveznog liječenja. Kako je alkoholizam bolest nemožemo jednostavno istjerati bolesnog čovjeka na ulicu i preuzeti odgovornost da učini nešto loše sebi lil netkom drugom.Svaki razgovor o ponovnom liječenju odbija tvrdeći da on bez alkohola nemože funkcionirati te Vas stoga molim za savjet što učiniti i kako trajno riješiti problem. Hvala!
  2. Imam sina 28 godina više puta bezuspješno liječen od alkoholizma.Opija se i dalje no ne želi više nikakovu liječničku pomoć.Stanje u kući je neizdrživo pogotovo što s nama živi i mlađi sin koji je maloljetan.Molim savjet,postoji li mogućnost prisilnog liječenja i kakva je procedura.Napominjem da ima tri prijave za obiteljsko nasilje
  3. Imam sina 25 g.s dijagnozom shizotipni poremećaj,alkoholizam i anksioznost koji je višekratno liječen na psihijatriji,nažalost bez uspjeha. Polovinom svibnja ove godine,alkoholiziran, skrivio je prometnu nesreću s vrlo malom materijalnom štetom.Napustio je mjesto nesreće i otišao kući. Kako sam bio poslovno odsutan supruga me telefonski obavijestila o događaju.Odmah sam nazvao policiju i detaljno im objasnio o čemu se radi u,smislu njegove bolesti,te ih zamolio da ga poslije uviđaja odvezu na psihijatriju. Policija je došla oko 22 h pogledala auto i otišla.Vidjevši da policija odlazi supruga ih je nazvala i pitala zašto nisu priveli sina na što joj je policajac odgovorio da im nije praksa tako kasno ometati ljude! Sina su odveli na razgovor tek sutradan oko 9h. 09.09.2011.dobio je poziv prekršajnog suda(žurni postupak). Ogorčen sam ovakovim postupkom policije,te molim za savjet kako nastupiti na sudu uzevši u obzir navedene okolnosti. Ročište je zakazano 15.09. Zahvaljujem !
  4. Nisam dobio povrat poreza na dohodak za 2009.samo rješenje sa iznosom.Na upit zašto nema uplate odgovorili su mi da imam nekakav dug. Godišnji porez na osobno vozilo sam platio pa pretpostavljam da se radi o neplaćenoj kazni za prometni prekršaj. Kako povrat poreza ne pokriva puni iznos kazne molim za savjet,kaznu bih platio da ostvarim povrat za 2009. i 2010. Kome se obratiti za točnu obavjest zašto nisam dobio povrat? Molim pomoć! Hvala
  5. Prigovor osobno predao u PP u zakonskom roku,gdje je uredno zaprimljen.Kolega je imao vrlo sličan prekršaj,naime radi se o prekoračenju brzine,i predmet mu je otišao nakon prigovora na prekršajni sud u Vinkovce. Kako nisam pravnik zato se i obraćam ovom forumu i njegovim članovima. Imam osjećaj da je preskočena jedna stepenica te molim odgovor i pojašnjenje procedure. Hvala!
  6. Pozdrav svim forumašima,molim savjet! Sredinom lipnja 2008.počinio sam prometni prekršaj,dva mjeseca nakon toga dobio sam prekršajni nalog MUP-a PU-vukovarsko-srijemske na koji sam pravovremeno uložio prigovor. U listopadu 2010.dobio sam presudu Visokog prekršajnog suda u kome se prigovor odbija kao neosnovan. Moje pitanje je slijedeće: Zašto prigovor nije otišao na prekršajni sud u Vinkovce već odmah na visoki prekršajni u Zagreb,odnosno dali je to OK ili je došlo do pogreške u proceduri? Postoji li mogućnost preinake novčane kazne u uvjetnu zbog vrlo teške materijalne situacije koju bih potkrijepio dokazima te kome bih takav zahtjev mogao poslati? Zahvaljujem na odgovorima i savjetima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija