Jump to content

AstridMayestoso

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Molim pomoć. Situacija je slijedeća: majka je u većinskom posjedu obiteljske kuće, no njen brat ne želi kuću prodati budući da je u dvorištu iste nekretnine sagradio svoju kuću. Također, ne želi niti razgovarati o isplati moje majke koje uopće nije zainteresirana za samu nekretninu. Taj problem se vuče već godinama, nama je nužno potreban novac za osobne financijske probleme,a nikakva nagodba s njim ne dolazi u obzir. Što napraviti? Također me zanima, budući da je on proveo neko etažiranje cjelokupne površine i objekata...je li uopće moguće etažirati objekt za koji opravdano sumnjam da nema građevinsku dozvolu.Hvala
  2. Poštovani! U vrlo sam delikatnoj situaciji. Naime, preminuo mi je otac, nakon čije smrti su ostala dugovanja (2 kredita, Amex i Diners dugovanja). U trenutku smrti otac nije imao u vlasništvu nikakve nekretnine. Na ostavinskoj raspravi (majka i ja), ja sam se odrekla svih prava u korist majke. Majke je umirovljenica sa vlastitim kreditom koji jedva plaća, te je bila sudužnik ocu u jednom kreditu koji sada nije isplaćivan te joj je banka "sjela" na mirovinu.Ima zaštićen račun. Ja sam zaposlena, no također sa kreditima na vratu. Kada se sve spoji, ne znam odakle sve platiti. Prije neki dan došla mi je obavjest o ovrsi iz Diners-a zbog očevog dugovanja od cca 56 000 kn. Kuća u kojoj živimo je pod hipotekom ZABE u vlasništvu mene i majke 50:50 .Može li se ta ovrha u tom slučaju provesti? Mogu li meni "sjesti" na plaću iako sam se odrekla svega u korist majke? Hvala
  3. Nakon smrti roditelja sestra i ja smo naslijedile obiteljsku kuću. Osobno posjedujem većinski dio zemljišta, ali je ta razlika zanemariva. Budući da ja ne želim koristiti kuću i želim ju prodati, a sestra nikako ne želi prihvatiti takvu ideju, ali ni isplatiti moj dio, zanima me koje su moje mogućnosti i kako rješiti problem.
  4. Imam ugovor na neodređeno vrijeme. A glede aneksa, javim se naknadno, jer želim biti precizna u navodu, a aneks trenutno nemam ovdje. Hvala!
  5. Poštovani! Radim u firmi koja je u državnom vlasništvu. Prije tri mjeseca sam u istoj firmi prebačena u drugu radnu jedinicu sa aneksom ugovora na 3 mjeseca. Ugovor je istekao krajem prošle godine, no ja do dana nisam potpisala novi. Sada uopće na znam na kakvom sam ja ugovoru- čini mi se kao da radim bez ugovora. Osim toga, osobno sam više zainteresirana za ostanak u ovoj radnoj jedinici u kojoj sam bila zadnja tri mjeseca, pa me zanima je li mi sada poslodavac dužan nastaviti taj novi ugovor za tu jedinicu ili me može vratiti na stari ugovor i staro radno mjesto u staroj radnoj jedinici. napominjem da sam za oba radna mjesta kvalificirana. Što učiniti kako bih ostala na radnom mjestu kojeg želim i na kojem postižem bolje rezultate. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija