Jump to content

localox

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da upravo je u tome problem što se po novom zakonu može ostaviti kupcu tablice i obje knjižice pa da on odjavi vozilo-a kad ce on to napraviti ko zna(trebao bi u roku od 15 dana).sto se dobilo sa tim novim zakonom koji važi od ovog ljeta.samo moguće komplikacije.zašto se brani kupac i zbog ćega je prošli zakon bio loš-prije je jedino prodavać mogao odjaviti auto.
  2. sad je vrjeme za prodati sve.ja svoje predao na prodaju.juppi
  3. ko je donio ovakve zakone. je li u ugovoru ljepo piše da npr ja nisam više vlasnik vozila cim sam potpisao kupoprodajni ugovor kao prodavatelj. dakle kupac je taj i taj -u kupoprodajnom ugovoru-ako isti i ima punomoć da može prodati auto u moje ime-on je dužan prema kupoprodajnom ugovoru u roku od 15 dana prenjeti auto na sebe i platiti porez.znaći da je u prekršaju i da jedino njemu može doći prekršaj što nije odjavio i prenio vozilo na sebe.on se u tom trenutku vodi kao vlasnik(drugi vlasnik ne postoji već on ) auta a ne ja .zato i postoji kupoprodajni ugovor. stvarno žalosno smješni zakoni . zato ste vi i upali u nevolju zahvaljujući takvom zakonu-i ko zna ko još.
  4. kad se auto proda u evidenciji u mupu će dospjeti informacija da prema kupoprodajnom ugovoru je vlasnik vozila(bez obzira da ima i punomoć)upravo on i njemu policija šalje u roku recimo mjesec dana od kupnje kaznenu prijavu da nije vozilo prebacio na svoje ime.što će onda pokazati policiji-gledano logicki kaznu ce trebati platiti jer on stoji po kupoprodajnom ugovoru novi vlasnik vozila.tad mu ta punomoć ništa ne vrjedi jer je on trebao vozilo odjavit pošto recimo u ugovoru piše tablice se poklanjaju kupcu za odjavu.
  5. hvala veteran mislim to je ok ako ne daš osobi auto uz samo punomoć-bez kupoprodajnog ugovora.ako recimo ja kao prodavatelj imam svoj kupoprodajni ugovor a kupac i kupoprodajni i punomoć-smatram da sam ja potpuno pravno zaštićen od plaćanja kazni ili bilo ćega.mislim da mogu jedino gubit vrjeme po mupu dokazivat da ja nisam vlasnik vozila.a tip što ce radit sa autom baš me briga.može još odgovor-ako auto prodam auto kući na ugovor od komisionoj prodaji a uz to imam svoj kupoprodajni ugovor da li tu stvari stoje isto.
  6. sorry2 .u poćetku teksta stoji sa imena prodavatelja kupcu(2)tu je greška.trebalo je biti kupcu-znaći osobi koja ce kupiti vozilo od osobe (2)-dakle od vlasnika vozila (kupac) u kupoprodajnom ugovoru.
  7. zdravo . citao sam na forumima da se pri prodaji auta uz kupoprodajni ugovor još može osobi koja kupuje od vozila dati punomoć da ga ista osoba može poslje prodati sa imena prodavatelja(1) kupcu(2) u svrhu da bi npr. izbjegla(2) plaćanje poreza.isto tako umjesto punomoći prodavatelj(1)može npr autokući prodati auto i dobiti ugovor od komisionoj prodaji. molim da neko objasni-kako može kupac u kupoprodajnom ugovoru izbjeći plaćanje poreza od 5% ako u istom ljepo stoji da porez i ostale troškove plača kupac.i kako netko sa punomoći može prodati auto trečoj osobi sa npr moga imena (prodavatelj)- koje stoji u kupop,, ugovoru ako ja automatski nisam više vlasnik auta od ovjere i potpisa sklapanja kupoprod ugovora u javnog bilježnika. znaci li to da npr prekupac može kupoprodajni ugovor negdje skriti a budućem kupcu pokazati samo punomoć.kako onda reagira porezna uprava kad se vidi da vlasnik vozila(2) po ugovoru nije platio porez. i pitanje da li i u slućaju kad kupac(2)ima i kupoprodajni ugovor i ugovor od komisionoj prodaji-(da li je istina da je taj ugovor pravovaljan sa samo jednim potpisom prodavatelja i da ne treba biti ovjeren u javnog bilježnika)također može kupoprodajni ugovor spremiti.npr u ladicu. a buducem kupcu prodati auto sa mojim imenom(1) (1)-bivši vlasnik auta-prodavatelj-u kupop ugovoru (2)-vlasnik -kupac - u kupoprodajnom ugovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija