Jump to content

Mumis01

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Mumis01 objavio

    rješenje

    Imam kupoprodajni ugovor koji sam nasljedio od svojih roditelja.Sudac je izdao riješenje za cijelo.Na zenlišniku su me uknjižili djelomično zbog greške u pisanju.Napisali su Ante umjesto Šime a prezime je ostalo isto. Dali je to greška u knjiženju i što sad napraviti.

  1. Osoba b tuži osobu a i traži raskid ugovora o doživotnom na nagovor osobe c.Osoba c odvodi osobu b kod sebe i tamo je drži protiv njezine volje.Izmami osobi b potpis za darovni ugovor.Osoba c se uknjiži.Osoba b umre i nije raskinut ugovor o doživotnom između osobe a i b.Osoba a se htjela knjižiti ali nemože jer se osoba c na prevaru već uknjižila.Što sad. Hvala :-?:-?:-?

    0poruka

    Moja majka i očuh živjeli su u vanbračnoj zajednici 32 godine.Moj očuh 1996 godine napiše ručno oporuku sa svojim potpisom mojoj majci dok se je lječio u Zagrebu.Poslao ju je po jednom čovjeku na moju kučnu adresu.Majka mi umire 1998 a očuh 2010 godine.Dali ja imam pravo na tu oporuku pošto mi je majka prije umrla. :-?:-?:-?

  2. Postoji Ugovor o doživotnom uzdržavanju između strane a i b no osoba b je zatražila sudskim putem raskidanje istog 2008, no međutim 2009 osoba b darovala je nekretnine osobi c koje su predmet Ugovora o doživotnom uzdržavanju. Slučaj je još uvijek na sudu, a osoba b je preminula. Dali je pravno dozvoljeno osobi c uknjižiti se na spomenute nkretnine?

     

    Puno hvala. Srdačan pozdrav. :namiguje:

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija