Jump to content

Danek1983

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dalo zna netko dobre odvijetnike socijalnog prava? Dali ima netko nekakvu preporuku ili dali postoji negdi nekakav popis gdje ih se može nać ???? Stvarno mi je hitno,svaka pomoć je dobrodošla.
  2. Dakle, molio bih Vas za mišljenje i pomoć ukoliko je to moguće. Mama mi je teško bolesna osoba fizički i psihički i na bolovanju je već 2 godine.Svaki put su je odbili pozivajući se svaki puta na zakon (članak 34.ZOMO) koji govori da nemože u invalidsku mirovinu ukoliko nisi više od 50% invalid psihički ili fizički u odnosu na zdravu osobu. I usprkos tome što je mišljenje dr.med.psihijatra,koji radi u psihijatrijskoj bolnici Vrapče, gdje je moja mama bila u 3 navrata hospitalizirana, da je ona trajno onesposobljena za rad navodeči šifre (F33.2-Težak povratni depresijski poremećaj bez simptoma psihoze i F60.8-Ostali specifični poremećaji ličnosti) i mišljenje neurokirurga da zbog svog oštećenja kralježnice nesmije radit teške poslove,saginjat se i sjedit, (a drugačije se nemože jer je ona šivačica), svaki pu je odbijena. Mene sad zanima zbog čega, kako se određuje postotak fizičke invalidnosti, a kako postotak psihičke invalidnosti, da bi prema članku 34.ZOMO nastupila invalidnost???? Dali ima neko sličnih iskustava? Naime ljudi sa puno lakšim dijagnozana i to samo sa psihijatrijske strane ( F 33.2) su prolazili komisiju. Ne razumijem u čemu je caka, dali da se angažira odvijetnik u pisanju žalbe po 3. puta ili da se pokrene parnica protiv njih??? Jer vidljivo je da iz nekog razloga oni nju ne žele pustit.
  3. Pa nije to kompliciranje. Ako osobi koja je psihički bolesnik odbiju mirovinu jer misle da ona to nije, sad napiše žalbu koja je ozbiljan dokumenat i nemože se složit na brzinu,kak će oni gledat onda na to. Ona pobija sve to što joj piše u nalazima doktora.Kak ne kužiš?? Zato pitam..
  4. Tko može pisati žalbu u slučaju invalidske mirovine ako se radi o psihički bolesnoj osobi koja to nemože sama??? Ja pišem takvu žalbu svojoj majci pa me zanima dali mogu sebe na kraju potpisat,kao da sam ja osoba koja je pisala žalbu,jer ona nemože sama....??? POMOĆ !!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija