Jump to content

moxica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru.Otac mi nije ostavio nikakvu imovinu niti mi je prije darovao...
  2. Pozdrav.30 godina sam živio u prizemlju obiteljske kuće koja je bila u vlasništvu moga oca.nakon njegove smrti izasla je oporuka da cijelu kuću ostavlja mom bratu.brat mi je radio razne probleme samo da iselim.sad kad sam iselio nedozvoljava mi da uzmem svoje prozore i vrata koje sam sam kupio(imam račune).policija također kaze da nesmijem ih sam uzimati nego da moram to riješit preko suda.Da li mogu sudskim putem dobiti vrata ,prozore ili novac koji sam uložio?kuća je bila bez struje kad sam uselio ,imam li pravo tražiti naknadu od vlasnika kuće za priključak struje koji sam kupio (imam račun)?
  3. moxica

    nužni dio

    Imam jedno pitanje! U slučaju da otac ima dva sina i jednom sinu tijekom svog života darovnim ugovorom daruje svu imovinu a drugom ništa, ima li u tom slučaju drugi sin pravo na nužni dio povratom dara(ili bar pola nužnog dijela)? Bez obzira kada je ugovor sklopljen?
  4. Kuća nije etažirana.dakle u problemima sam..u prizemlju gdje živim sve sam sam uložio,dobio priključke (struja,voda..imam sve dokumente).Koliko traje postupak deložacije ,dali ga je moguće odgoditi na neko vrijeme(ili usporiti)?Hvala na odgovoru...
  5. Situacija je sljedeća...otac je posjedovao obiteljsku kuću i puno okućnice.živio je na katu s mojim bratom a ja u prizemju s svojom obitelji.svak je imao poseban ulaz i svoj kućni broj.majka nije živa..imamo jos troje braće i sestara ali oni žive izvan zemlje (i nije ih briga za nasljedstvo).nedavno je otac umro i na ostavinskoj raspravi pojavio se ugovor o dosmrtnom uzdržavanju gdje cijelu imovinu (kuću i zemljište)ostavlja mom bratu koji je živio skupa s njim..nama ostalima nista.sada brat vrši pritisak da odem iz kuće u kojoj živim preko 30 godina ,u kojoj živim s djecom i maloljetnom unučadi i koju sam ja s svojim novcem djelom i kupio zajedno s ocem(nažalost nemam nikakvih dokaza za to).Sad me zanima da li me brat može deložirat iz kuće(jer to mi je najavio)?Imam li ikakva prava ili da se spremim za život na ulici?Molim pomoc.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija