Jump to content

myljach

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! imam komliciran problem koji kad tad moram rješiti, pa me zanima kako je najpametnije. situacija je slijedeća: Na mene glasi pola kuće u selu, u kojoj živi moj otac i ima pravo doživotnog uživanja. Nasljedsvo sam dobio po pokojnoj baki, gdje se otac odrekao u moju korist (jedini smo nasljednici). Tada smo saznali da nije cijela kuća na baki, nego je druga polovina na dedi koji je preminuo cca 15 godina prije bake, i nikad nije rađena ostavina ( pokretana). ključni faktor je taj da je otac bio jamac frendu (koji je sad pokojni) za kredit i banka mu uzima penziju, a otac nema ništa na sebi (razlog zašto je pola kuće na meni, jer smo predosjećali) Mene sada zanima da: imamo pol kuće koja visi u zraku, mene i oca kao jedine nasljednike, i otac banku za vratom, da li da ja sad pokrenem ostavinu za drugu polovicu, i napravimo isto ko sa prvom, ili da čekamo(kako je otac rekao) da kad njega više ne bude, da ja to sam napravim tada, kao jedini nasljednik, i da se odreknem prava nasljedsva od oca, da ne nasljedim njegove dugove? znači, kako da se ne za***em za pola kuće, a ne nasljedim očeve dugove? ako ima podpitanja, samo pitajte, hvala!
  2. Puno hvala, taj detalj mi otvara nove vidike! sad imam neki argument, ostalo je nakon kupnje prikupljanje potrebne dokumentacije za to. Hvala!
  3. Pozdrav! Situacija je sljedeća: sad sam u fazi kupovine stana od 38 m2. pročtao sam sve članke i pravilnike. Dakle, ovo mi je kupovina prve nekretnine, na mene glasi pola kuće u selu udaljene 120km u kojoj živi moj otac, i ugovorom ima pravo na doživotno uživanje nekretnine. Tamo ne mogu živjeti jer bi mi put do posla bio enormno udaljen, sada trenutno živimo kod punice ja i supruga, i selimo se u stan kad ga kupim. mene zanima da li pola kuće u selu zadovoljava onaj uvjet da mi rješava stambeno pitanje premda je predaleko od Zagreba di sam od 1995 i tamo ne živim, ali mi osobna još uvijek glasi na toj adresi. koja je sad matematika? Kupujem svoju prvu nekretninu i za mene ona rješava stambeno pitanje, a pola kuće je samo na papiru? da li to "samo" papirnato znači - ipak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija