Jump to content

wannabe

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ako se to ne promijeni, znači li to da mi mjesto mora ponuditi i na bolovanju ili me može zaobići? pitam zato što dotična kolegica odlazi u mirovinu na kraju ove ili sljedeće godine, a ja planiram zatrudnjeti u međuvremenu i nisam sigurna u kojem dijelu bolovanja će me to zateći, tj. hoću li ga moći prekinuti. zahvaljujem svima na odgovorima
  2. znači ne postoje već postojeća pravna odredba po kojoj mogu biti sigurna da me oni kao majku malog djeteta ili trudnicu ne mogu proglasiti tehnološkim viškom? isto tako, nisu li obavezni prvo zbrinuti već postojećeg radnika s nepunom satnicom ako se otvori radno mjesto? znam da se razvoj situacije još ne zna, ali me baš i zanima je li sve to ostavljeno na volju ravnatelju ili se imam na što pozvati ukoliko se on napravi blesav i računa s tim da ja ne znam svoja prava.
  3. Poštovanje, po struci sam prof. engleskog i hrvatskog jezika, zaposlena sam na neodređeno na nepunu satnicu kao učiteljica engleskog jezika u osnovnoj školi. u međuvremenu sam odradila porodiljni i vratila se na posao sljedeće godine. broj sati mi je ostao isti ali je ravnateljica najavila smanjenje već sljedeće školske godine. čula sam da sljedeće školske godine jedna kolegica koja predaje hrvatski odlazi u penziju. e sad, zanima me, mogu li ja očekivati da mi dodijele njezino radno mjesto nakon što ona ode u penziju iako još nisam predavala hrvatski jezik? što će se dogoditi ako ja u međuvremenu ponovno zatrudnim i odem na čuvanje trudnoće ili porodiljni? mogu li oni mene proglasiti tehnološkim viškom i imam li pravo zahtjevati da me stave na upražnjeno radno mjesto dok sam na porodiljnom ili čuvanju trudnoće? znam da je pitanje opširno i unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  4. 1. ne. 2. Oni su mi dali Odluku o otkaznom ugovoru s ponudom izmjenjenog ugovora (onih 4 sata tjedno) koju ja nisam prihvatila. To se onda valjda računa kao da sam ja dala otkaz?
  5. Poštovanje, može li mi tko pomoći sa informacijom? već drugu godinu imam nepunu satnicu u školi. prošle godine sam imala 2/3 satnice i plaću 3000 kn. Bila sam prijavljena na neodređeno, ali sam ove školske godine postala tehnološki višak. gradski ured mi je našao pola satnice u drugoj školi i trenutno sam prijavljena na određeno i plaća mi je 2300 kn. u prošloj školi su mi ponudili promjenjeni ugovor na samo 4 sata tjedno. nisam prihvatila jer sam se nadala da ću naći negdje dovoljno sati da popunim satnicu, a ne mogu biti prijavljena u tri škole. Nedavno sam zatrudnjela i zanima me kolika će mi biti porodiljna naknada i mogu li dobiti još kakav dodatak od burze obzirom da nisam svojim izborom na nepunoj satnici? zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija