Jump to content

martin18

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je martin18 objavio

  1. Naime, suvlasnik sam objekta koji je podijeljen po pola. Kako stambeni dio tako terasa. I to je vec podjela generacijama. Taj objekt nije etažiran. Nakon smrti mojeg strica, moj susjed si je prisvojio moj dio terase rekavši da je od početka imao usmeni dogovor sa stricom da je to njegova terasa, a da mu je on samo daje na korištenje. Što dakako nije istina, čak i u kupoporodajnom ugovoru mog strica piše da je dio dvorišta(terase) njegov jer ga je kupio uz stan. Uglavnom, mi smo na sudu sad zbog te terase i vodimo spor jer ju je on cijelu prekrojio, i nezakonito prisvojio, a nama ostavio samo nužni prolaz širok jedan metar do ulaznih vrata. Da stvar bude gora, taj postupak traje, a on je odlučio sada otvoriti Fast Food u svom stanu, i krenuo je koristiti i taj dio koji je pod sporom kao vlastitu terasu gdje dočekuje goste. Može li mi netko reći ima li on pravo na to? Može li se to kako zabraniti, spriječiti ili nešto treće? Hvala na odgovorima, već sam na rubu sloma živaca od tog čovjeka. Hvala.
  2. Poštovani, ako uđem u posjed nekretnine čiji sam suvlasnik, koji su pravni instrumenti kojima mogu braniti svoj posjed od ostalih suvlasnika, koji su doduše u inozemstvu? Pomaže li promjena prebivališta na istu adresu, i koji su sljedeći alati kojima mogu braniti njima ulazak u spomenuti objekt. Hvala unaprijed na odgovorima!
  3. ...posrednik nema punomoć svih suvlasnika, ima punomoć samo jednog suvlasnika, i doista ne znam zašto se maltretiram s tom osobom. Postoji li koji institut kojim se mogu braniti ako jednom uđem u posjed, ako promijenim bravu i uđem? Hvala na prijašnjem odgovoru.
  4. Poštovani, suvlasnik sam stana i to 1/4. Ostala tri suvlasnika su van države. Stan je tobože na prodaju koja ide preko treće osobe koja je uzela ključeve tako da nitko od suvlasnika ne može u stan. Ta osoba koja je posrednik odbija mi dati ključeve jer kaže kad bih ja ušao u posjed, mene više nitko ne bi mogao istjerati van. Zbog novčane prijevare na prijašnjoj prodaji jedne nekretnine, ne vjerujem tom posredniku i želim ući u posjed stana. Sad je već prošlo dvije godine, i stan propada. Prodati se ne može, a ostale suvlasnike on sam po sebi uopće ne zanima. Do ključeva ne mogu, jer posrednik odbija predati ključeve. ni sa kim od njih nema dogovora. Stan propada, a ja bih ga iskoristio kad već njih ne zanima. Kako ući u posjed i zaštiti taj posjed? Hvala unaprijed na odgovoru!
  5. hvala lijepa na odgovoru...savjetovao mi je jedan pravnik da samo uđem u posjed, budući da suvlasnici nisu u državi i nemaju potomaka, a radi se o ljudima nakon čije smrti ostali dijelovi iste nekretnine pripadaju meni...da li da poslušam taj savjet...
  6. Poštovani, trebam savjet i unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Imam suvlasnistvo u stanu na moru kojeg bi zelio iznajmljivati. Iznajmljivao bih svoj dio jer mislim da mi je to za pocetak dovoljno. Da li to mogu bez suglasnosti ostalih suvlasnika, i interesira me koji je postupak prijave stana za iznajmljivanje. Radilo bi se o 4 lezaja. Koja mi sve dokumentacija treba? koji su troškovi? postoji li koja pravna caka da iznajmljujem i ostali dio stana buduci da suvlasnici nisu u RH? zahvaljujem na odgovoru
  7. Poštovani, trebam savjet i unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Imam suvlasnistvo u stanu na moru kojeg bi zelio iznajmljivati. Iznajmljivao bih svoj dio jer mislim da mi je to za pocetak dovoljno. Da li to mogu bez suglasnosti ostalih suvlasnika, i interesira me koji je postupak prijave stana za iznajmljivanje. Radilo bi se o 4 lezaja. Koja mi sve dokumentacija treba? koji su troškovi? postoji li koja pravna caka da iznajmljujem i ostali dio stana buduci da suvlasnici nisu u RH? zahvaljujem na odgovoru
  8. Poštovani, trebam savjet i unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Imam suvlasnistvo u stanu na moru kojeg bi zelio iznajmljivati. Iznajmljivao bih svoj dio jer mislim da mi je to za pocetak dovoljno. Da li to mogu bez suglasnosti ostalih suvlasnika, i interesira me koji je postupak prijave stana za iznajmljivanje. Radilo bi se o 4 lezaja. Koja mi sve dokumentacija treba? koji su troškovi? postoji li koja pravna caka da iznajmljujem i ostali dio stana buduci da suvlasnici nisu u RH? zahvaljujem na odgovoru
  9. Katastarski sam vlasnik dvorišta na kojem moja obitelj živi generacijama. S obzirom na to da moji precinisu uredno vodili gruntovnicu kao što su vodili katastar, zemljište na kojem je dvorište naslijedila je treća osoba. Kuća je ucrtana, sve papire o postojanju zgrade prije i sto godina imam, mi tu živimo generacijama, kako da to zemljište gruntovno prenesem. Mogu li dosjelošću? Ispunjavam sve uvjete i poštenog i nepoštenog dosjednika.?
  10. Moja je šukunbaka kupila zemljište u državnom vlasništvu, u gruntovnici je još uvijek ona vlasnik, a u katastru kao njezin prapraunuk upisan sam ja i katastar je uredno evidentiran. Imam i dokument kojim je zemljište kupljeno od strane moje šukunbake za 10 000 ondašnjih dinara. Nedavno sam dobio rješenje države kojom se ona upisuje kao vlasnik na to zemljište zbog društvene zajednice. Žalio sam se na rješenje, ali odgovora niotkuda, može li se ovaj problem riješiti i kako? molim vas brzi odogovor. Zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija