Jump to content

izgubljena

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav.Ona se želi upisati na kuću temeljem presude o brakorazvodnoj parnici po kojoj tvrdi da joj pripada polovica kuće, ali to nije mogla jer je kuća bila pod hipotekom zbog očevog kredita.Kako taj kredit uskoro će biti podmiren, ona će se htjeti upisati, jer je ako sam dobro shvatila vas,sud njoj jest dodijelio pola, ne uzimajući u obzir njeno ulaganje , a na što se moj otac nije žalio, kada još nije bila pohlepna. Bojim se da nema lijeka ovome. Znači, što je ,tu je. U slučaju da ona se upiše i želi prodati svoj dio, zahtijevati ćemo izdvajanje zemljišta i uloženih sredstava nakon razvoda kako ste nam predložili. Eto što se dogodi kada nemate djecu za savjetnika....Hvala za savjete!
  2. Puno Vam hvala za savjet.!Željela bih samo još priupitati,s obzirom da je majka već pokušala sebe upisati na polovicu kuće, što nije mogla zbog tereta kojih uskoro neće biti,što možemo učiniti kako bi je spriječili? I pitanje,ako je brak razveden 1997.,znači prije stupanja na snagu Obiteljskog zakona iz 1999. postoji li mogućnost njezinog uspješnog pozivanja na novi zakon? Hvala unaprijed!
  3. Molim dobar savjet! Otac je na nasljedenoj zemlji od svoga oca sagradio kuću u braku sa majkom 80-tih.Od nje se razveo prije deset godina i ona traži pola te kuće.To ne bi bio problem da ona to ne traži samo da bi izvukla novce i napakostila-uvaljuje sama sebe u dugove i ne da se urazumiti .Sada hoće se domoći te kuće, ali se nije mogla upisati zbog tereta, no to ce uskoro moći.Time bi uzela i rasprodala sve ne mareći za svoju djecu.Otac je želi ostaviti meni i bratu da sačuvamo djedovinu.Da li se ikako moze joj osporiti pravo na tu kuću jer kao sto naglasih,zemljište nije stečeno za braka,ona trubi da je ulagala,a nije prstom ikada pomaknula .Takoder je kuca obnavljana poslije rata i nakon razvoda čime joj je znatno uvećana vrijednost na što majka sada i cilja.Molim pomoć,hvala!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija