Jump to content

nadida

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odluka je općinskog suda. 1.Da li to znači da žalba odgađa rješenje iste? 2.Ukoliko se tuženik žali koji sud u ovom slučaju donosi daljnju odluku/presudu? 3.Koliki je onda rok ovog općinskog suda da dostavi rješenje izrečene presude? Napomena ukoliko pomaže: Radi se o 55.000,00 kn!
  2. Nemojte me krivo shvatiti, jer vrlo dobro znam kako vam je, međutim ja svakome kažem da nikada u životu više ne bih prijavila nekog tko mi prijeti. Razlog je sljedeći: Moja firma s firmom jednog tipa ima ugovor. Uplatim mu avans, on pobere novce s računa i raskine ugovor. 2 i pol godine ga telefonski molim da mi vrati novce, on mi se ismijava na teledon, pa kaže budem i sl. Nakon 2 i pol godine nazovem ga i održim mu moralnu prodiku i on počne iduću noć i cijeli dana me zvati i govoriti biti čete mrtvi, dobit ćete metak u glavu, vi i vaša djeca i sl. Odem na policiju, i kad sam tamo tip opet zove. Dam policajcu mobitel i on čuje prijetnje. Dođe nekakav inspektori kaže morate podnijeti tužbu. ja podensem (na susu u svom gradu, tip je iz drugog grada). Sud traje 2 godine, moram sjediti u sudnici kraj njega, sutkinja viče na mene jer sam na jednom ročištu rekla da mi jrekao glupačo, a drugi put sam rekla da mi je rekao kravo, te mi kaže da će me kazniti jer dajem lažne iskaze. Od T coma dobiju ispis njegovih brojeva i utvrde da me zvao u jednom dana 68 puta, pozovu onog policajca koji kaže sve kako je bilo, tip koji mi prijete ima 5 raznih adresa po RH, i nakon 2 godine suđenja dobije uvjetnu kaznu zatvora od 6 mjeseci i 500 kn troškove suda!!!!!!!!!! Evo, to je naše pravosuđe!
  3. Sud je nakon 2-godišnjeg sudskog procesa donio odluku/presudu u moju korist dana 18.01.o.g.(radilo se o tužbi između 2 trg.društva zbog neizvršenja ugovornih obvezi i nepovrata sredstava na ime uplaćenog avansa po ugovoru koji nije odrađen). Sutkinja je u usmenom priopćenju odluke/presude napomenula da je rok za žalbu 15 dana i da će pismeno rješenje stranke u postupku dobiti na kućnu adresu! Zanima me sljedeće i konkretno: 1. Koliki je zakonski rok suda da pošalje pismeno rješenje presude? 2. Da li eventualna žalba odgađa rješenje ili ne? 3. Da li presuda stupa na snagu danom odluke (18.01.2011.) ili danom dostave/primitka rješenja presude? Molim vas brz odgovor kako bih mogla reagirati na eventualne nepravilnosti suda i sl., s obzirom da iako je presuda u moju korist cijeli proces je bio praktički maltretiranje za mene, jer iako je tuženik iznosio hrpu neistina, sudac je cijelo vrijeme ušutkavao mene i nije mi dao do riječi! Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija