Jump to content

BlackRose

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, iz određenih razloga trebala bih prijaviti boravište u mjestu gdje radim jer ono nije u mjestu mojega prebivališta. Zanima me kada bi stanodavac pristao da me prijavi što bi to značilo za njega. Mislim, da li bi on morao plaćati neki dodatni porez ili nešto? Nismo napravili ugovor o stanovanju niti trebamo jer stanujem kod prijatelja. Trebam samo prijaviti boravište ali ne bih voljela da prijatelj zbog toga mora snositi nekakve troškove. Unaprijed se zahvaljujem!
  2. Poštovani, suprug ima izvanbračno dijete koje je priznao i već 15g plaća alimentaciju za njega. No majka se preudala kada je dijete imalo 5g a zadržala djevojačko prezime. Zanima me da li je suprug dužan i dalje plaćati alimentaciju za dijete jer se majka preudala? Čula sam da ako se roditelj koji ima skrbništvo nad djetetom stupi u brak tada njegov novi supružnik preuzima skrbništvo nad dijetetom i postaje njegov staratelj i tako drugi roditelj više nije dužan plaćati alimentaciju. Zanima da li je to točno?
  3. Prijatelj mi se razveo prije malo više od pola godine. Plaća alimentaciju za dvoje mld. djece. Bivša supruga tada nije radila no zaposlila se prije 2mj i htjela je zatražiti da bivši suprug ne mora više plaćati alimentaciju jer se ona sada može brinuti za djecu. Konzultirala se sa svojom odvjetnicom i ona joj je rekla da je to nemoguće jer bi se to smatralo kao da ona ne želi primati uzdržavanja za djecu tj. da se ne želi brinuti za njih i da bi joj u tom slučaju socijalna služba mogla oduzeti djecu. Tako da je prijatelj i dalje primoran plaćati alimentaciju iako bivša supruga to ne želi. Imali istine u tome i dali se što može poduzeti kako bi on bio lišen plaćanja? Hvala.
  4. Zanima me kada šaljem tužbu na Općinski sud dali moram nasloviti za nekoga posebno, na ruke ili samo pošaljem na njihovu adresu? Naime radi se o tužbi za smanjenje alimentacije. Hvala!
  5. Zahvaljujem na odgovoru. naravno da ne namjeravam navesti samo to kao razlog za smanjenje. ima tu i drugih stvari zbog kojih smatram da je zaista potrebno takvo što. molila bih vas samo dali znate gdje bih mogla pronaći neki primjerak takve tužbe kako bih se mogla malo orijentirati. hvala
  6. Dali netko zna neki link ili kako bi trebao izgledati prijedlog za smanjenje alimentacije ili tužba za isto? Zanima me još i dali se u tom prijedlog može navesti dali roditelj kod kojeg je dijete radi i kolika su mu primanja da se na temelju toga i drugih stavki odobri smanjenje. Dali se treba tog roditelja obavijestiti o podnošenju tog prijedloga? Unaprijed hvala!
  7. Dali bi se moga smanjiti visina alimentacije jer je otac plaćao tu ovrhu sam a trebali su oboje. on ima primanja od 5500kn, ali s ovrhom i kreditom koji su zajedno digli on plaća alimentaciju za još jedno dijete i još k tomu živi u podstanarstvu. mislim da je iznos od 2200kn za 2mld djece prevelik za njegove mogućnosti. normalno da im želi pružiti sve što im je potrebno ali nažalost nije u takvoj mogućnosti. majka radi, prima dječji doplatak, živi sa dobrostojećim roditeljima a 2200kn joj je bilo i premalo da traži. otac je kupovao djeci sve što im je trebalo kad je mogao i davao novac a majka je zatečena da taj novac uopće ne troši na djecu nego na svoje potrebe. zbog tih razloga ali i nemogućnosti isplate tražene alimentacije zanima me dali postoji neki način da se visina iste smanji.
  8. Zajedno su plaćali ovrhu, zanima me dali je ona dužna sada plaćati iako više nisu u braku. Dok su bili morali su je oboje otplaćivati a kada je ona dobila otkaz samo ju je on otplaćivo što i dalje čini. Zanima me dali bi ona mogla preuzeti dio otplate te ovrhe na sebe jer se ponovno zaposlila.
  9. Jer mu je rečeno da je donešen iznos alimentacije već sudski najmanje dozoljen za djecu te dobi. Ne znam dali se on može sad naknadno žaliti jer stvarno nije u mogućnosti plaćati traženi iznos.
  10. Imam pitanje vezano uz plaćanje, odnosno ne plaćanje alimentacije. Prijatelj se razveo dogovorno sa suprugom no ona je tražila alimentaciju za 2 mld djece u iznosu od 2200kn. On je na raspravi naveo da mu plaća jedva prelazi traženu svotu no sud ju je prihvatio. Bivša supruga sada prijeti kako nije dobila još uplatu i da će ga tužiti zbog neplaćanja. Zanima me dali se on može žaliti ako dođe do toga i tražiti smanjenje iznosa iako je to već pravomoćno donešeno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija