Jump to content

katy2311

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je katy2311 objavio

  1. Hvala puno na odgovoru,naravno da se ne bi uselila na adresu gdje ne bi živjela,zato je i došla kod mene..još jednom hvala puno
  2. Pozdrav svima..Ovako imam prijateljicu koja posjeduje dvojno državljanstvo Hrvatsko-Bosansko.. Hrvatsko državljanstvo je stečeno rođenjem ali nije živjela u HR.Od dokumenata posjeduje samo hrvatsku domovnicu i rodni list a posjeduje sve bosanske dokumente..pitanje glasi: dali ona ima pravo na hrvatsku osobnu iskaznicu i kako doći do nje s obzirom da nema prebivalište u republici Hrvatskoj.Inače ja bi bila voljna prijaviti ju na svoju adresu ali jeli taj postupak dovoljan da bi izvadila dokumente ili je ipak potrebno nešto više?I još jedna stvar dali ima pravo napravit i radnu knjižicu u hr? Hvala svima na odgovorima pozdrav!!
  3. katy2311

    pomoć oko obrta

    Pozdrav..ovako vidim da tu ima puno tema ali jednostavno sam se izgubila u tome svemu.pa sam odlučila napisati svoju.. Muž i ja smo nezaposleni..ali bi muž htio otvoriti obrt u kojem bi radio sa bravarijom..kovane ograde,inox uglavnom zavarivački radovi.Ima sav potreban alat i iznajmljenu radionu,problem je škola,iz bosne je i nema nikakve dokumentacije o srednjoj školi,niti ju može dobiti jer je sve nesatalo u požaru,,iskustva ima i više nego dovoljno,dali može dobiti od svoje bivše firme nekakvu potvrdu da on to zna raditi(tako smo načuli) firma se naravno bavi tom djelatnošću.Drugo čuli smo da onaj početni polog od 20.000kn ne mora nužno biti u kunama već da samo alat za tu djelatnost može biti dovoljno(prijatelj je otvorio obrt na tu foru),dalje..živimo u Zadru ali tu imamo samo boravište a na drugom mjestu prebivalište,,zanima me dali se obrt može otvoriti na boravišnoj adresi? Dali je istina da država daje 30.000kn nepovratnog kredita kad se obrt otvori?Za sad toliko ako se još čega sjetim pitam..unaprijed hvala na odgovoru!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija