Jump to content

pticaspavalica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da jasno, u redu ,vrlo ste ljubazni i dragi ))
  2. imam još samo jedno pitanjce: kada budem iznajmljivala prostor drugima- to će biti samo na par sati, uz račun koji će dobiti mora li postojati i ugovor o najmu? hvala još jednom!!!
  3. Poštovani , zanima me može li se izvršiti prodaja teretnog vozila na iznos od npr.20.000,00 kn a knjigovodstvena vrijednost je 5.000,00 Kn.Izdan je raču, uplate su izvršene na žiro račun, knjižen je primitak obračunan pdv.!!!
  4. Poštovani,molim za malu pomoć: Unatrag šest godina imam otvoren obrt-cvjećaru i pogrebnu opremu u stambenom prostoru koji je upisan na moje i suprugovo ime, a Obrt nam je registriran na istoj adresi. Mi smo u dvorištu napravili proširenje za prostor koji će se izdavati za skupove nakon pogreba,prostor je ucrtan i prijavljen na mene i supruga.U poreznoj smo dobili rješenje za proširenje djelatnoti za obrt.Dobili smo informaciju da moramo sastaviti ugovor o najmu sa našim obrtom,kako bi nam se priznali troškovi uređenja prostora,kako bi mogli izdavati račune,da ostali troškovi mogu ići preko obrta...Sada Vas pitam:moram li ja kao vlasnica kuće i vlasnica obrta napraviti ugovor o najmu za taj pomoćni prostor ili kompletan obrt,prijaviti u Poreznoj upravi i plaćati kao fizičko lice porez od najamnine,a obrtu bi to bio trošak? ne razumijem zašto pretakati iz šupljeg u prazno??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija