Jump to content

ksenija100

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ksenija100 objavio

  1. dobar dan moje pitanje glasi da li je u Hrvatskoj regulirano zakonom minimalna satnica ili obavezni dodatak na plaći ako se obavlja tezak fizicki rad ( konkretno iskrcavanje kontejnera u kojima je roba tezine ponekad cak i do 150 kg a vecinom oko 30-40 kg paketi). dakle radim kod privatnika vec 5 godina i u tih 5 godina iskrcamo 20-ak kontejnera mjesecno uz redovan rad u skladistu (slaganje naloga izdavanje robe) moja placa je trenutno netto 3110,26 kn. prije 5 mjeseci je placa bila veca ali je doslo obrazlozenje da je pad prometa i smanjena je za 15 % na tu trenutnu cifru. postoji li nacin da se provjeri tocnost tvrdnji o stvarnom smanjenju prometa ( jer na nasoj koži nitko to ne osjeca da je promet manji, dapace kao da se i povecao naspram prosle godine) i postoji li bilo kakva ustanova ili nacin da nam se placa uveca za posao koji stvarno i obavljamo jer u ugovoru o radu koji imamo potpisan nigdje se ne spominje iskrcavanje kontejnera niti tezak fizicki rad. i da napomenem odlazak kod direktora i trazenje toga je automatski odgovor : ako neces ima ljudi na birou tako da ta opcija ne dolazi u obzir.
  2. Radim u privatnoj firmi i imam ugovor na neodredeno. Spremaju svima u firmi nove ugovore za potpisat sa smanjenjem place i mogucim daljnjim smanjenjem place u slucaju loseg poslovanja firme. Dal sam obavezan to potpisat i u slucaju nepotpisivanja, dal mi poslodavac moze smanjit placu bez potpisivanja i (ili) dat otkaz??
  3. Puno hvala na brzom odgovoru zanima me jos jedna stvar: procitao sam da je kazna za manje od 1.5 promila napuhanih 2000 kn i 6 mjeseci oduzimanja vozacke dozvole. jesam ja krivo informiran il po kojoj osnovi sam ja dobio 9 umjesto 6 mjeseci?
  4. dana 03.08 2010. oduzeta mi je vozacka dozvola zbog 1.46 promila u krvi. izrecena mi je kazna od 9 mjeseci oduzimanja vozacke dozvole b kategorije i 2000 kn. dana 20.12.2010 pocela mi je zastitna mjera zabrane upravljanja B kategorije sukladno clanku 297 stavka 1. zakona o sigurnosti prometa o cesti. moje pitanje glasi ovako: u vozackoj dozvoli mi nema M kategorije nego samo H i zanima me dal u vremenu zabrane smijem voziti moped do 50 ccm?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija