Jump to content

luki

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis.hr
  1. Imam pravomocnu presudu za neplacanje alimentacije. Zanima me imam li pravo samo na privatnu pokretnu i nepokretnu imovinu bivseg supruga ili imam pravo naplatiti se i iz imovine njegovog poduzeca, auti, dobit itd. Da li po novom obiteljskom zakonu vazi da sve sto je stekao zajedno s novom suprugom ulazi u predmet za naplatu? Imate li netko iskustva vezano za prisilnu naplatu?
  2. Trenutno sam na neplaćenom porodiljnom dopustu do treće godine života djeteta. Mogu li zakonski i kako kupiti staž za ove dvije godine?
  3. Molim preporuku za dobrog odvjetnika - obiteljsko pravo. Za gđu xxxxx sam čuo. Molim ako još nekoga znate.
  4. 1. Mogu li i kako kao majka djeteta čiji otac ne plaća alimentaciju (rješenje ima već 5 godina) saznati njegovo trenutno imovinsko stanje, radi li, posjeduje li nekretnine itd., ili to može isključivo odvjetnik na službeni upit. On živi ovdje.
  5. Što napraviti u slučaju kada imam sudsku presudu već četiri godine o plaćanju alimentcije koja se ne uplaćuje. Bivši suprug je u novom braku. Ima poduzeće, aute, zapošljava na crno (to su i na sudu vidjeli - nitko ništa) i kako stvari stoje ništa ne glasi na njega. Uredno radi to se može dokazati i javlja se na telefon u uredu. Vodi se kao nezaposlen. Ima li tu pravnog lijeka? Puno hvala i kome da se obratim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija