Jump to content

Plere

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim za savjet! Potpisao sam ugovor o radu kada i ostali zaposlenici (radi se o klubu koji je počeo raditi prije 3 mjeseca), no poslodavac nam nije uručio naš primjerak ugovora, istom prilikom predali smo radne knjižice (ja sam je predao tjedan dana kasnije od ostalih). Nakon mjesec dana došlo je vrijeme isplate plaće i tada sam shvatio da nisam prijavljen na HZMO i HZZO-u, dok ostali djelatnici jesu. Poslodavac se pravda da je došlo do greške kod prijave, tako da sam zamoljen da ostanem kod kuće dok mi ne riješe prijavu (zbog inspekcije). Poslodavac mi se već 2 tjedna ne javlja, pa ovom prilikom želim saznati koja prava imam i da li ih mogu ostvariti pravnim putem.
  2. Ovo pitanje/temu sam prvi put postavio u grupi Posao, ali mislim da je ovo pravo mjesto za pitanje. Radi se o ustupanju stručnog radnika - projektanta koji je zaposlen u našoj firmi koja se bavi projektiranjem električnih sustava. Taj zaposlenik bi vodio projekt izgradnje elektrane i za to vrijeme bi radio unutar tvrtke investitora elektrane (radio bi u uredu druge tvrtke cca godinu dana). Pitanje je kako pravno uobličiti taj odnos? Treba uzeti u obzir potrebu vođenja evidencije prisutnosti na poslu prema ZOR-u.
  3. Zanima me mogućnost najma radnika jedne tvrtke drugoj. Radi se o stručnom radniku koji je zaposlen u našoj firmi koja se bavi projektiranjem električnih sustava. Taj zaposlenik bi vodio projekt izgradnje elektrane i za to vrijeme bi radio unutar tvrtke investitora elektrane (radio bi u uredu druge tvrtke cca godinu dana). Pitanje je kako pravno uobličiti taj odnos?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija