Jump to content

Xans

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. može li mi itko dati link na primjer zamolbe za smanjenje kazne/regresa? hitno mi je ... ili neke natuknice.. šta trebam istaknut u zamolbi ? ja bi nabavio i gotovinu pa platio odmah sve.. hvala!
  2. Nakraju ispada da moram sve platit HUO-u bez pitanja i mogućnosti smanjenja kazne iako ima dosta stvari na koje se mogu žalit ? pa ja sam čuo da HUO i nagodbom riješava ponekad slučajeve.. ima netko neki primjer kako da se žalim i tražim smanjenje kazne?
  3. nisam bio osiguran kada se dogodila prometna.. bilo je to u 10mj 2010 godine... poslali su mi poziv za uplatu regresnog duga u 4mj ove godine... i uplatnicu na 25000kn... tražio sam dokumentaciju.. dobio sam.. ali iznos je pretjeran.. na jednom autu su slikali oštećenje na haubi koje nikako nije moglo nastati iz tog sudara.. znači staro oštećenje mi žele progurat.. i taj račun od auta stranih tablica je presmiješan... uopće ne piše koji dijelovi rezervni... nego samo piše rezervni dijelovi ---- eura, lakiranje ----- eura itd... ali moram još provjerit jer su računi na njemačkom.. ali koliko sam vidio sigurno nije navedeno koji rezervni dijelovi.. nije to bila nesreća neka strašna.. najgore je prošao taj stranac u sredini.. manja udubina na gepeku i ogrebotine... i sad su ovi platili njima cifre koje su tražili... procjena policije za štetu je 8500kn na ta dva auta.. ja hoću platit ali ne toliko koliko oni traže iz osiguranja... još ako su mi stavili poklopac motora koji ima oštećenje ali je mjesto na kojem fizički nije bilo moguće napraviti štetu u tom sudaru..to se može i dokazati nekom logikom... jer je taj sa oštećenjem poklopca udario u drugi auto ispred sebe koji prema zapisniku ima oštećenje skroz nisko.. jedino da je lebdio mogao je to napraviti to oštećenje.. stavili su fotografiju tog oštećenja tako da ne sumnjam da su i to stavili pod štetu i u račun.. tko zna šta su mi još natovarili.. i da od huo-a nisam dobio nikakav papir gdje su navedeni svi troškovi.. šta nebi bio red da su dali uz uplatnicu navedene sve troškove? ovako ja moram iz dokumentacije vaditi cifre i zbrajat da bi vidio kako je osiguranje došlo do tog iznosa... ajde da je to par kuna... nemogu vjerovat kako šalju uplatinicu bez prikaza troškova.. pa to nije normalno..
  4. U prometnoj su bila 3 auta. Ja sam bio treći i udario sam drugog a drugi prvog. Ovaj drugi (strane tablice) ima po mojoj procjeni štetu do max 10 000kn. A ovaj prvi nema uopće štetu i auto je stariji. "Grebator" je ostao da možda uzme koju kunu. Dobio sam uplatnicu na 25 000kn. Bez ikakvog obrazloženja i načina obračuna kazne. Zvao sam ured za osig. gdje mi kaže da je grebator dobio 3000kn+ još nešto sitno.. Pitam ja pa kako on nije uopće oštećen bio. Kaže crtica na braniku. A ja sam gledao malo slike kad sam išao na prekršajni sud a i na licu mjesta kad je bio sudar. Da bi vidio crticu dugu 5cm moraš uzet povećalo. A na fotkama se skoro ne vidi. Svaki normalan čovjek bi otišao. Kako može za to dobiti 3000kn+ još nešto sitno????? A auto je stariji i cijeli branik je pun crtica.. Pa auto ne vrijedi skoro te novce. Kako da sada reagiram i smanjim kaznu? Da šaljem pismo? Oni su sigurno tu zaračunali puno više. Hvala na odgovorima.
  5. Prodavatelj je prodao kupcu automobil. u kupoprodajnom ugovoru je navedena cijena vozila. I piše da je dio isplaćen a ostatak će biti isplaćen do navedenog datuma. od roka za isplatu ostatka prođe 5mj. a kupac nije do kraja isplatio pema ugovoru. Kako prodavatelj može namiriti ostatak i kolike su šanse? i kada je taj ugovor zaključen tj. da su svi namireni? hvala.
  6. bio sam na prekršajnom sudu... sud mi je rekao da će mi smanjiti kaznu maximalno koliko zakon dopušta.... kolika me to kazna znači čeka od suda sveukupno?? znači plaćam taj sud + nastalu štetu na autima osiguranju? još nešto.. sudac me je pitao da li sam svijestan kolika je kazna za neregistriran auto... osiguranje i ostale stvari nisu spominjali... a u optužnom prijedlogu protiv mene na dnu piše temeljem čl 250 st 1 i čl 4 st1 zakon o obveznim osiguranjima, protiv vlasnika osobnog automobila podnjeto je izvješće o počinjenom prekršaju. temeljem čl 221 predlaže se protiv okrivljenog provede žurni prekršajni postupak.. to znači da protiv vlasnika vozila ide prekršajni postupak za osiguranje tih 3000 što spominjete?
  7. hvala.. znači kad idem kod suca moram plakat da mi što više smanji kaznu.. jel mogu ja odbiti npr. nerealno potraživanje od osiguranja? tj. ako budu tražili više nego što je zapravo stvarna materijalna šteta? ili oni kažu toliko nam duguješ i to je to? nisam napomenuo nešto bitno.. auto nije moj... šta se mjenja što se tiče troškova u ovome što si naveo..
  8. Imao sam prometnu bez osiguranja i tehničkog. 0 promila. ja zadnji, ispred mene dva auta.. na prvome nema uopće štete, tj. jedna mala ogrebotina koja je još upitna pošto je auto dosta star.. na ovom u sredini nekih 1000kn štete auto stranih tablica.. zašto sam vozio bez osiguranja, trenutak gluposti... nisam nikad prije kažnjavan.. zanima me kako da dobijem što manju kaznu? i zanima me u vezi ovog prvog auta koji ima doslovno jednu crticu od 4cm na zadnjem braniku koju moraš dobro pogledat da bi vidio a ostao je.. i zvalo me njegovo osiguranje.. što mi nije jasno.. šta on može dobiti iz toga? kako da prođem što bezbolnije? pošto nemam osiguranje i tehnički kriv sam za cijelu prometnu? kakve ću kazne dobiti po vašoj procjeni ako budem dobro "plakao" pred sucem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija