Jump to content

fadetoblack111

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj je otac inženjer i izgradio je nekoliko kuća (nekad davno). Nema firmu ni ništa. Smije li on meni izgraditi kuću ili to mora biti neka građevinska firma?
  2. Kupujemo nekretninu i za koji dan moramo potpisati predugovor koji je sastavio pravnik. Zanima me zašto u predugovoru ne piše koje su sankcije ako jedna strana odustane? Da li to mora pisati ili je to uređeno nekim pravilnikom? Da li nasljednici imaju obavezu da izvrše potpisano u ugovoru (zlu ne trebalo)?
  3. Hvala. Šteta da nema opcije "uzmeš mapu, potegneš crtu i gotovo"
  4. Ja sam skroz konfuzna. Taj je gospodin vlasnik čestice 1/1. Pola bi prodao meni, ali je parcelacija poprilično kompliciran proces. Onda moramo sve papire za gradnju raditi na njegovo ime. Je li moguće da ja kupim udio u cijeloj čestici pa da on bude vlasnik 1/2 čestice i ja isto tako. Tada da uz njegovu suglasnost napravim papire za gradnju na svoje ime i zatim parceliramo česticu. Tj, koji je najjednostavniji način da se građevna čestica podijeli na 2 dijela?
  5. To je sve u dogovoru s vlasnikom. On se slaže da mi proda taj dio i oko parcelacije, međutim ja moram onda ishodovati rješenje o uvjetima gradnje na njegovo ime. To je malo komplicirano. Da li mogu kupiti od njega dio čestice prije parcelacije i upisati postotak vlasništva, pa onda razvrgnuti suvlasništvo ili je ovaj prvi način jedini moguć? Previše filozofije oko jedne crte na pola zemljišta.
  6. Željeli bismo kupiti dio građevinske čestice, ali vlasnik mora napraviti parcelaciju. Da bi on mogao napraviti parcelaciju kažu da je potreban idejni projekt što je onda njemu neisplativo, pa bi rađe da mi radimo idejni projekt za taj dio koji bismo kasnije kupili. E sad, ja mislim da je za to potrbno dobiti i rješenje o uvjetima gradnje...što znači da bismo morali sve papire riješiti na njegovo ime. Kako se to rješava? Je li moguće nekako napraviti te papire na moje ime na njegovoj čestici? Vjerojatno ne. Nešto mi je palo napamet...vjerojatno neizvedivo. Mogu li ja kupiti dio čestice i onda na cijelu upisati vlasništvo, recimo 1/2, pa onda tražiti razvrgnuće suvlasništva i to dogovorno podijeliti pola-pola da svatko dobije svoju česticu?
  7. Poštovani, molila bih kada bi mi netko dao savijet za sljedeću situaciju. Moj muž plaća alimentaciju svojoj bivšoj supruzi/djetetu 1400 kn mjesečno. Međutim, izgubio je posao (sada jedino uspije naći nešto povremeno) i dobili smo dijete. Sada ja uzdržavam naše djete, njega i njegovo dijete iz prošlog braka sa 4 i nešto tisuće kuna mjesečno, pa me zanima je li moguće da mu se snizi alimentacija. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija