Jump to content

Dirk23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije cca 5 god, optuzili su me za prikrivanje ukradenih stvari, za konzumaciju, i za davanje prostora na koristenje. Dobio sam 2 god uvjetno, i zanima me, nakon koliko ce se to brisati, znam da vjerovatno nece nikada u glavnom, ali bitno mi je za preko granice i za posao, nakon koliko godina, to ne vide na granici, i za koliko mogu dobiti cistu potvrdu o nekaznjavanju? Hvala.
  2. Situacija je sljedeca, i molim za odgovor, jer je situacija hitna! Zaustavljen sam, i napuhao 0,48, mladi vozac ( 23 god, a vozim od 18 ste, ali nema veze), i uzeli mi dozvolu na tri mjeseca. Naravno, vozio sam dalje, i uhvatili me, priveli... Posto zivim, na drugoj adresi, nisam dobivao pisma, i uhitili me na plesu, letio sam za amsterdam, nakon provjere, pustili su me, kada sam se vracao, ista procedura, i pustili me... U međuvremenu, kada je dosao policajac doma, moj je stari bio doma, i dao policajcu moj broj moba, i policajac me nazove, i ja mu objasnim novu adresu, i on kaze u redu, poslati ce pismo na tu novu adresu. I sada, mene muci, sta je proslo 5 mjeseci od toga, i nikakvo pismo nisam dobio, a ja zelim putovati, i ne zelim neugodnosti, a ne zelim niti otici na sud di me traze, jer me strah da me odmah ne uhite. Sta mi predlazete, i sta me ceka? To mi je prvi prekrsaj takve vrste, i prvi put da su mi nasli alkohola u autu.
  3. Pozdrav svima. Nedavno sam imao situaciju, di sam parkirao auto, uz cestu, ne ometajuci promet ni pjesake, i skoknuo u fast po hranu. Izlazim van, i policajac sa dvije vjezbenice, vadi blok. Rekao sam mu odmah da je auto moj, i da sada idem, a on meni, vozacku i prometnu. Dam mu na uvid, sve u redu, i pita dali sam voljan platiti, kazem da ako bas moram, da jesam, i on mi kaze, koliko cemo, 300 ili 500, ja sam ga samo pogledao, i rekao mi je, ajde vazi dalje. E sada, mene zanima pod 1, dali on ima pravo mene traziti vozacku ili prometnu iako me nije zatekao da vozim? Pod 2, sta bi bilo, da nesto nije bilo u redu, dali bi se mogao vaditi na to da u trenutku trazenja svega na uvid, nisam upravljao vozilom? Pod 3, sta mu znaci to, koliko cemo, 300 ili 500?? I pod 4, dali je on mogao nesto napisati, dok sam ja bio unutra, nisam dobio nikakav papir. To su bila pitanja, a sada ono sta se desilo drugi dan. Sjedim u tom istom fastu, ispred kojega me je legitimirao, i vidim gospodina sa vjezbenicama kako patrolira, i zapazi auto nepropisno parkiran, kao jucer moj, ali sa razbijenim prednjim farom i zmigavcem, znaci neispravan, i pocne vaditi blok, kada se pojavi damica, i uz ugodan razgovor, skuzio sam da je ugodan po osmjesima, ona samo uđe u auto i ode, bez prikazivanja dokumenata, bez icega, iako je auto bio neispravan, pa cu se opet zapitat, dali je zakon, stvarno jednak za iste?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija