Jump to content

sfingaaa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sfingaaa objavio

  1. Nakon zahtjeva javnog bilježnika za ispisom stanja svih računa pokojnika, u Zabi su namjerno ili slučajno zatajili jedan štedni račun. Budući da je tata kako jedini nasljednik, znao je da taj račun postoji nije odustajao. Sada je nakon više od godinu dana od ostavinske, pronašao jedan izvod od tog štednog računa koji nije naveden u rješenju. Provjereno je da se sredstva na računu!!!!!!!!!!!! Radi se o iznosu manjem od 400 eura i koliko znam za to nije potrebno da javni bilježnik ponovno pokrene postupak isplate naknadno utvrđene imovine, nego je dovoljno da u poslovnici ZABE uz rješenje i izvadak nasljednik samo traži isplatu sredstava. Jesam li u pravu ili imam krive informacije? Referentica u ZABI je nakon sat vremena "izmišljanja" vratila papire i naravno ništa od isplate do daljnjega . . . bez ikakvog objašnjenja. Dođe mi da ih tužim za naknadu pričinjene štete?!?! + zatezne kamate!!!!! Ima li tko sličnog iskustva ili kakav pametan savjet?
  2. Dali će mi računi biti dovoljan dokaz na sudu ili moram imati i neke svijedoke?
  3. Bio sam u ozbiljnoj vezi, godinu dana smo bili podstanari i za to vrijeme sređivali si kuću. Kad smo sve napravili i preselili se, više "me nije trebala", prekinuli smo i ja sam se odselio. Sve što sam kupio za kuću ostalo je kod nje, od cigle, crijepa, pločica, zavjesa, tepiha, lustera do namještaja po mjeri. Budući da smo bili kratko u vezi imam li ikakve šanse na sudu tražiti dio svega toga što sam uložio? Imam račune od dinersa, di se vidi da sam peglao karticu i sređivao kuću. Može li mi itko pomoći?
  4. Hvala na odgovoru! Znam da mi poslodavac ništa ne uplaćuje jer mi je IP obrazac sav u "nulama", a i s druge strane svaki mjesec ili dva (kad bude plaća) mi na bankovnom izvodu piše neki drugi uplatitelj, jer poslodavac isplaćuje plaće preko cesija.
  5. Molim Vas pomoć! Na bolovanju sam preko 42 dana odnosno na teret HZZO, a platna lista mi iznosi 0,00 kn. Dali mi je poslodavac trebao isplatiti plaću, a onda tražiti refundaciju od HZZO ili ???? Napomena - poslodavac već neko vrijeme uopće ne uplaćuje poreze i doprinose, već samo isplati neto plaću. Koja su mi prava i kome da se obratim za pomoć?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija