Jump to content

LukaST

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Druga strana je svoj dio prodala skuplje jer je u međuvremenu dobivena građevinska dozvola čije izdavanje, komunalije i sve ostalo je platila samo ta strana. Kako se to može dokazati na poreznoj? Može li to biti olakšica kod procjene? Ja sam svoj dio prodao samo kao zemljište i nisam ništa uložio u proces izdavanja građevinske dozvole.
  2. Znate li koliko iznosi porez na dohodak + prirez? 25% + prirez za grad ili 40% ovisno o primanima? Po ovome ispada da mi porezna uzme gotovo pola iznosa?
  3. Poštovani, Prije 2 mjeseca kupio sam 1/2 zemljišta u iznosu od 15.000 EUR. Prijavio sam porez poreznoj upravi i platio 5% od ugovorne vrijednosti. U međuvremenu se pojavio kupac za cijelo zemljište (druga 1/2 je od rodbine) te sam svoj dio (1/2) preprodao za 25.000 EUR. Kupac je prijavio porez i platio 5% od kupoprodajne vrijednosti. Pitanje: Kad na kraju godine prijavim prihod od prodaje zemljišta u poreznoj kartici trebam li platiti porez i koliki? Plaćam li porez samo na razliku u cijeni (25000-15000 = 10000) ili ne? Druga polovina zemljišta je prodana nešto skuplje (35.000 EUR). Može li mi zbog toga procjena biti drugačija? Pozdrav i hvala.
  4. Dobar dan, Moja obitelj je zajedno sa prvim rođacima imala jednu polovinu dvojne kuće u Splitu. 3 Kata, potkrovlje i podrum. Kuća nikad nije etažirana i u dokumentima se svi stanovi navode kao npr. "stan na lijevoj strani u prizemlju". Nakon rata jedan stan smo prodali. Drugi nam je konfisciran. U njemu je današnji stanar ostvario stanarsko pravo. Na sudu smo dobili parnicu i dokazali da nam pripada podrum i zemljište oko kuće. Mene zanima postoji li koji način da dokažemo da je i potkrovlje naše. Može li se izvaditi kakva povijesno-katastarska dokumentacija u kojoj se iz ugovora vidi da prilikom kupoprodaje ili konfiskacije nismo dali i dio potkrovlja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija