Jump to content

tremere

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. vratio sam se sa uvodnog razgovora sa županijskim istražnim sucem koji me zvao na zamolbu zagrebačkog suda, rekao je da radi kao posrednik... rekao je da s obzirom da se prijateljica kao svjedok izjasnila za šutnju da sebe ne inkriminira, da bi bilo najbolje da ja napravim isto, jer točku 5 mi ne mogu dokazat. ovako nastupa neki "pat" po kojem je svatko donio i zapalio svoje (tj, ona je imala taj 1, a ja u džepu 2 jointa). po tome bi se na suđenju točka 5 trebala odbacit zbog nedostatka dokaza? rekao mi je i da sve što je rečeno policiji tokom uhićenja ne može služiti kao dokaz.
  2. hvala na pomoći al i dalje mi nisu jasne neke stvari. za zagreb (idući ponedjeljak) još nisam dobio poziv, al mi je danas uručen za županijski sud (kazneni postupak). ako ne dobijem poziv za zagreb, znači li to da se ne moram pojaviti? kaže da sam pozvan kao okrivljenik na glavnu raspravu - zbog ispitivanja u predmetu (čl. 173. st. 1. i 5. KZ). što to znači? kako izgleda taj postupak, kao neformalni razgovor, suđenje ili nešto treće?
  3. policija je kod prijateljice pronašla joint, a pri pretraživanju još 2 kod mene (nisam ih pokušavao sakriti već sam ih odložio prije prepipavanja). odvedeni smo u stanicu, tamo su izvagali robu (svaka cigara ima 0.8-0.9 grama) i ispitali nas. zanima me kako se te količine računaju. neće valjda tu punu težinu duhana, papira i marihuane računati kao da je čista trava? oboje smo studenti, nismo prethodno imali problema sa zakonom. ona je dobila prekršajnu prijavu na kućnu adresu a ja još čekam. ovih dana joj je stiglo još jedno pismo gdje je pozvana kao svjedok na moje suđenje zbog kaznenog djela iz čl. 173. st. 1. i 5. KZ-a, tj. ova stavka mi se čini vrlo ozbiljnom: (5) Tko navodi drugoga na trošenje opojne droge, ili mu dade opojnu drogu da je troši on ili druga osoba, ili stavi na raspolaganje prostorije radi trošenja opojne droge, ili na drugi način omogući drugome trošenje opojne droge, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina. pošto je saslušanje za manje od 2 tjedna, a ja još nisam ni dobio poziv, ne znam što raditi. što mi je činiti, što očekivati i kako izbjeći stavku 5?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija