Jump to content

Tina03

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na odgovoru. Nisam ni sanjala da cu doci ovdje gdje jesam, pa sam samo htjela ove info. Ostalo cu kod odvjetnika. Pozdrav!
  2. Čitam! No odgovor na ovo pitanje nisam dobila: 'Odvjetnica koja će se pojavljivati umjesto mame na ostavinskoj je navedena kao prvi svjedok u oporuci, a njen muž kao drugi svjedok. Da li njena odvjetnica moze ujedno biti i svjedok?' Molim ako netko zna odgovor, hvala.
  3. hvala, no to ipak znam čak sam saznala da mogu u bilo kojem općinskom uredu na području Zagreba wheee! Samo da još imam normalnu direktoricu pa da me pusti sat vremena sa posla da mogu i to obaviti... Još uvijek čekam odgovor za oporuku ))
  4. Dosmrtno- odete sa djedom kod javnog biljeznika i tamo potpisete ugovor o dosmrtnom. vazno je da za sve navedeno sto djed posjeduje ima vlasnicki list. ja sam za vrijednost nekretnine od 200.000kn platila oko 2500kn troskova. no, raspitajte se o ugovoru o darovanju za svaki slucaj... oporuka je najjeftinija opcija ocito, ako nemate konkurenciju koja bi mogla djedu uvalit na potpisivanje novu oporuku.
  5. jedan primerak moram odnijeti u poreznu. nihovo radno vrijeme je do 15h (tako barem pise) no ugovor o dosmrtnom trebam predati do 13:30, gospodin na salteru mi je rekao da trebam ispuniti prijavu poreza na promet nekretninama ta da trebam donjeti svoj rodni i mamin rodni list da se ustanovi da sam uistinu bakina unuka (valjda da me ipak oslobode poreza, jer pruzatelj moze biti i suseda il crni cigan, zar ne?) Svakako cu sutra prouciti ovo sto ste gore naveli, jer mi se cinu da gospodin na salteru i nije bas upucen tko je, a tko nije oslobođen poreza... hvala vam;-)
  6. hvala vam na odgovoru predala sam u gruntovnicu, a u poreznu ne mogu, jer mi u općini nedaju mamin odni list... umorna sam od svega, a posebno od tih naših zakona!!!
  7. Hvala, još samo ako može odgovor što se tiče njene oporuke. Odvjetnica koja će se pojavljivati umjesto mame na ostavinskoj je navedena kao prvi svjedok u oporuci, a njen muž kao drugi svjedok. Da li njena odvjetnica moze ujedno biti i svjedok? hvala još jednom...
  8. Hvala vam najljepša na vašem odgovoru. Baka je bila u izvrsnom stanju za njene godine, te me njena smrt duboko potresla i iznenadila... i sad umjesto da me puste da odtugujem pojedinci se prijete prodajom stana. Dakle oporuka koju sam spomenula me nebi trebala previše zabrinjavati? Sva rodbina i susjedi mogu potvrditi moju brigu o baki, a moj sin(14) je također svaki dan bio uz baku dok sam ja radila.
  9. Pozdrav svima, Muči me nekoliko stvari, no sad ću spomenuti dvije važnije. Prvo, potpisala sam ugovor sa bakom o dosmrtnom uzdržavanju, no nažalost ona je samo nakon dva tijedna preminula od posljedice moždanog udara. Moja majka koja se jedva udostojila doći na sahranu, želi cijeli bakin dio prepisati na sebe s tim da uopće nije pitala koliki su troškovi sahrane, da ne spominjem one druge troškove te režije... Zanima me da li se ugovor može pobiti s obzirom da smo ga podpisale 2 tjedna prije smrti... iako se o baki brinem zadnje 3godine? Drugo, baka je potpisala mami oporuku prije pola godine, jer joj je mama obećala podpunu skrb. Oporuka je potpisana u odvjetničkom uredu, a svjedoci su odvijetnica i njen muž. Da li odvjetnica koja ju zastupa može biti svijedok u to oporuci? Kako to nije ispunila baka je odlučila ostaviti sve meni i mojem dijetetu. Unaprijed hvala na pomoći.
  10. lijepi pozdrav svima! mene zanima da li odvijetnik svojem klijentu moze biti svijedok kod podpisivanja oporuke? hvala unapried na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija