Jump to content

ciribu

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ciribu objavio

  1. Nenya2010 je napisao:

    jedno pitanje u vezi presuda, nadam se odgovoru...

     

    Moje pitanje je da li zatezne kamate počinju sljedeći dana od dospijeća plaće, sljedećeg dana od poziva oštećenika osiguratelju na isplatu nematerijalne štete (s obzirom na to da je zakonski određeno da obveza dospijeva danom zahtjeva, a dužnik dolazi u zakašnjenje danom kad mu se podnese zahtjev sukladno čl. 183. st 2 ili se dospijeće uzima kao rok određen za ispunjenje sukladno st. 1 istog članka)?

    Pitanje proizlazi iz toga što u svakoj presudi (čak i u onim vsrh)i svakom članku koji sam pročitala na tu temu početak tijeka zateznih kamata je drugačiji (jednom od dana zahtjeva, dana dospijeća, drugi put od dana nakon toga, a čak se pozivaju i na zpp određujući dan početka kamata prema odredbama o roku, koji prema zakonu teče od dana nakon događaja).

     

     

    ja isto ne znam šta s tim tijekom zatezne kamate, svugdje je drugačije, je li od dospijeća ili prvog dana nakon?!!

    u knjizi od crnića sam pročitala da zatezne na neimovinsku teku od dana nakon podnošenja tužbe/zahtjeva....i tako negdje od dana podnošenja tužbe, negdje od dana nakon više mi ništa nije jasno?????

     

    i još jedno pitanje po starom ZOO-u kada kamate teku od presuđenja je li to od zaključenja glavne rasprave ili od objave presude?? također u raznim presudama različito.

     

    upomoć hitno molim vas!!! :-?

  2. točno kako je kolegica rekla...otpremaš poštu, fotokopiraš, slažeš dostavnice, služiš kao zamjena svih službenika koji su na godišnjem, s time da ne možeš ti pronać mentora nego ti ga predsjednik dodjeli pa tko te zapadne zapadne.

     

    ima i sudova sa svjetlim primjerima naravno gdje vjezbenici vode rasprave i pišu jako puno presuda tako da kao i sve u životu ovisi kakve si sreće.

  3. karla0 je napisao:

    Tako je kolege, jako malo vremena...Ne znam kako vi, ali ja i ono što mi se činilo da sam naučila više ništa ne znam,kao da do sada ništa nisam radila, a pitanje je i koliko ćemo mi na roku u svibnju imati vremena iza pismenog. Čini mi se da će požuriti s usmenima kako bi završili u 6.mj,, valjda su zato i pomakli rok unazad.

     

    I ja se nadam vremenu nakon pismenog. Imamo sigurnih onih 14 dana od objave rezultata do pocetka usmenog, eh a koliko ce im trebati da isprave pismene nadam se barem 2 tjedna, pa cemo skupiti mjesec dana!

    ako naravno uopće prođemo pismeni!!! :misli:

  4. bezpokrica je napisao:

    Postoji li mogućnost da, ako prođeš pismeni, usmeni odgodiš za slijedeći rok?

    Sve mi se čini da će i usmeni za ovaj rok u svibnju izvesti navrat-nanos da što prije dignu sve 4 u zrak, pa da ni tu neće biti onih uobičajenih mjesec-mjesec ipo za ponoviti sva ova...slova!

    Zna li netko? Može li se odgoditi?

     

    Ovdje imas o tome http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503341792&forum=16

     

    I ja mislim da ce to sve zbrzat i da ce usmeni zavrsit puno ranije nego smo racunali inace ne bi ni pomicali pismeni :palacdolje:

  5. Bezobzirno, bez ikakvog obrazloženja!!!

     

    Znaju li oni da je ovo ispit kod kojeg se mjesecima prije napravi raspored i to točan iz tjedna u tjedan!

    Ispit u kojem dva tjedna znače dva veća zakona!

     

    A mi nemoćni, nitko i ništa, nevažni, mali...možemo se samo ljutiti, osjećati kao budale, živcirati i zbog toga nam ode još jedan tjedan učenja jer ovo je mene totalno izbacilo iz takta koliko sam ljuta na odnos prema nama i na nonšalantnost!

     

    I ja sam otkada radim bila 2 (DVA) dana na godišnjem jer sam sve čuvala za učenje i sada čemu da mi oni to uzmu!!!! :glavomozid:

  6. vey je napisao:

    Oprezno s ovakvim savjetima vi koji ste tek poceli uciti.

    Ja sam ucio po velikoj/zakonu jer mi se mala cinila...pa mala, pa nakon 2mj ucenja, 10 predmeta, 2x zkp-a i ostalih planina materije, u zadnjem ponavljanju sam skuzio da znam taman osnove iz male :/ i da sam mogao fino po njoj.

     

    slažem se. kad počneš učiti optimistično učiš sve detalje jer stalno misliš šta ako me ovo pitaju kao podpitanje?? šta ako ovo?? i tako se gubiš na sitnicama a na kraju se ne sjećaš osnovnih stvari! e ali treba se tome otrgnuti :-D

  7. KIzzo je napisao:

    Pozdrav kolege, evo mene u zavrsnom sprintu nakon dugog maratona, usmeni mi je sljedeci tjedan!

     

    Molio bi da mi posaljete skriptu iz GPP-a skinuo sam postojecu ali ima 300 stranica, to mi je previse za brzo poludnevno ponavljanje. SAljite sve to imate.

     

    mail => zelenimali@gmail.com

     

    PPPPPPUUUUUUNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOO HVVVVVVAAAAAAAALLLLLLLA

     

    ja ti imam onu neku od samo 32 stranice ako ti je to dovoljno za ponavljanje jer za ucenje nije pa ju nisam bas ni gledala ne znam kakva je.

  8. st_dama je napisao:

    Dragi kolega, zanima me razlika koja se pojavljuje u tvojim pitanjima u odnosu na ona što ih je Jackal napisao u svojim skriptama,poglavito iz radnog,upravnog i nešto ustavnog??

    isto pitanje sam i njemu postavio.

    Unaprijed hvala na odgovoru. :-)

     

    Pitanja koja je ovdje naveo kolega Travolta iz grupe radno/upravno i grupe ustav/organizacija/EU su stara pitanja.

    Sva trenutno važeća pitanja nalaze se na podforumu "Pitanja za pravosudni ispit" u temi "Pravosudni ispit pitanja 2010. g."

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija