Jump to content

iluzija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. tuzba je podnesena 2009.-e godine. pise ti u prvom postu. a kakvi su to otvoreni brakovi i zasto bi obiteljski zakon iste trebao stititi? zar obitelj nije temeljne jedinica drustva. procitala sam na negdje da studiras pravo, pa me zanima kod koga si slusala sociologiju na prvoj godini. Da, razvod je podnesen u avgustu 2009-e godine pa me zanima u cemu je problem... zivimo u istom stanu ali ne zelim da vise budem u braku sa tom osobom... placam stan i on tu zivi zato sto ja placam stan a inace ne zeli da se iseli... zbog toga zivimo jos uvijek na istoj adresi.... Samo me zanima koliko dugo jos moram cekati razbod braka?!?
  2. Nemamo djece niti bilo kakve imovine stecene prilikom braka... Samo me zanima koliko dugo jos moram da cekam proces? Zivim s njim, mislim na istoj smo adresi ali zivimo odvojeno, iz straha da ne ode u inostranstvo pa da se cijeli slucaj jos vise otegne!
  3. Ako znas prezime oca vjerovatno mozes saznati i porijeklo tj. grad iz kojeg dolazi.. onda ce ti biti malo lakse... Facebook kao stvoren za takve pretrage
  4. Postovanje... Imam problem... Zelim da se razvedem, zahtjev za razvod braka sam predala u avgustu 2009-e godine! Suprug ni ne pomislja na to i ne zeli da mi sporazumno da razvod braka! Zivimo odvojeno (avgust 2009) mada u istom stanu. Isli smo dva puta na rocista medjutim, suprug i dalje ne zeli pomisliti na razvod braka. Ja sam u medjuvremenu u vezi vec godinu i dva mjeseca sa drugom osobom, koju volim i sa kojom zelim zivot da dijelim. 23. Februara sam imala rociste na sudu, nazalost negativno. Koliko dugo cu jos morati cekati tu sudsku proceduru, godinu i pol je proslo od mog podnosenja zahtjeva za ravod tj. tuzbe i sta ce se desiti ako ostanem u drugom stanju (trudna) sa sadasnjim deckom? Naravno, ja zelim da to dijete nosi prezime svog pravog oca i da li je to zakonski moguce? Da li su moguci problemi (zakonski) sa mojim bivsim odnosno trenutno vjencanim suprugom!! Na rubu sam zivcanog sloma i ovog otezanja sa razvodom!!! Ocajna sam.. molim Vas za pomoc!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija