Jump to content

Smotani

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Smotani objavio

  1. odgovor je vrhovni sud RH.. jer im je to zajednički viši sud. očito je moj post krivo shvaćen. zašto bi žup. zagrebački sud bio viši sud za ri????? to je tako jednostavno pitanje, ja ne kužim otkud toliko upitnika iznad glave svima! što se tiče ovog raskid ili sniženje.. ako je pisalo ili između onda definitivno je ok d. kako sam prije čitao kolege su navele raskid i sniženje, pa je moj odgovor slijedom toga bio a i b (i c)
  2. logika i razmišljanje """Točno Članak 23. ZPP Sukob nadležnosti između sudova iste vrste rješava zajednički neposredno viši sud. Sukob nadležnosti između sudova razne vrste rješava Vrhovni sud Republike Hrvatske. Sukob nadležnosti iz stavka 1. i 2. ovoga članka rješava sudac pojedinac nadležnoga suda. Ovo je jasno, dva suda su iste vrste- dva Općinska suda.""" da meni taj vaš odgovor a i toliko čudenje oko pravilnog odgovora nisu jasni. ZAJEDNIČKI neposredno viši sud koda je bitno, je li vrgorac, vrbovec.. moglo je biti i rijeka i zagreb, i koji bi bio zajedniki?? zagreb?? """kao što je napisala kolegica (kolega) raa4566: 24. ako prodavatelj nije u primjerenom roku popravio stvar ili predao drugu stvar, kupac ima pravo na: a) samo sniženje cijene b) samo raskid ugovora c) popravak štete d) raskid ugovora i sniženje cijene e) nešto još c), d)""" kako d) ? sinizi mi cijenu pa ćemo raskinut ugovor.. valjda jedno isključuje drugo.. ili/ili.. pa bi umjesto d odgovor bio a i b.. popravak može biti i kumulativan pa je i on odg. iako možda je netko tko koncipira pitanja isto čudno razmišljao pa zamilio to kroz b. al ako se stavi a,b,c,. tko mi može reći da je odg. krivi?
  3. hvala na odgovoru. dogovorio sam se s njima o otplati. nisam nikad bio prijavljen na toj adresi, cijeli život sam prijavljen tu gdje mi su mi roditelji i tek sad sam dobio na tu adresu rješenje. vjer. su tek sad zatražili od mupa, kad nisu mogli valjano dostaviti rjesenje.. a prije nikoga nije bilo briga gledali su adresu s racuna.
  4. evo situacija je ovakva: prije godinu dana bio sam na stanu i potpisao ugovor s jednom tel kompanijom, kad sam se iseljavao otkazao sam ugovor, malo kasnije nego sto sam trebao pa je ostalo jos mjesec i pol do potpunog isključenja. to sam se dog sa novim stanarima da plate, fiksni je iznos bio za svaki mjesec. moja greska naravno i sad mi je doslo sa suda pisamce, ovrha naravno. iznos se popeo na veliku cifru, troskovi bilježnistva, i sve ostalo. moja greska platit cu i to je to. al me zanimaju dvije stvari, kako je moguce da oni provedu sudski postupak tj ovrhu, a da mi prije nikad nisu na adresu na koju sam primjevljan (gdje zivim kod roditelja) poslali ijednu obavijest. nazalost nisu, jer da jesu bi podmirio to s manjim troskovima. ocito novi stanari nisu imali dovoljno obraza da mi bar prosljede postu (mozda su skuzili da dolaze opomene pa namjerno nisu, tj. ocito da je tako:() ugl, rekli su mi u toj tel kompaniji da to nije plaćeno, a oni to dalje prosljede nekoj agenciji pa ona obavi ovrhu tj postupak itd. ljuti me sto nisam dobio postu, otkazao sam telefon. i odselio, kako sam trebao onda znat da se sve to dogada?? a oduvijek sam prijavljan na istoj adresi, osim sto je ugovor potpisan na ovu adresu, al ako sam ga odjavio ocito je postojala mogucnost da sam odselio, al njih to nije briga. nisam primao a oni se nisu ni potrudili da primim. i još pitanje dali postoji mogucnost da iznos od oko 1.000,00 kn ovrhe platim na rate? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija