Jump to content

kobalt

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me kako se može dokazati falsificiranje dokumenata kojim je jedna osoba konkurirala i osvojila natječaj za posao? Svi znaju da gospođa o kojoj govorim nema sata radnog staža u struci(med.sestra)...Od diplome naovamo neko se vrijeme vodila na HZZZ kao nezaposlena, zatim joj je muževa pekara uplaćivala doprinose 6mj, iza čega je završila na porodiljnoj naknadi, koja traje do danas. Međutim, ta je osoba podlo lažirala dokument kojim svjedoči kako je obavila pripravnički staž u trajanju od godine dana (radi se o pripravničkom stažu zdravstvenog djelatnika), te s tim dokumentom ostvarila iste uvjete kao i ja koji sam taj staž doista mukotrpno i odradila. Na natječaju je bio potreban odrađen staž i položen ispit. Budući da znam kako se za nju nisu mogli uplaćivati nikakvi doprinosi u mirovinsko i zdravstveno za vrijeme staža(jer nijedna bolnica za nju to nije mogla uplaćivati, kad nikad dana nije odradila), zanima me koji je najbolji način da se to dokaže?Svjedoka imam...čitav grad zna. Svi znaju. I ne postoje ti doprinosi...No, kako to oformiti u nekakav smisleni čin prokazivanja?Ona se samozadovoljno smješka, jer ima pokriće ravnateljice ustanove u koju je primljena(rodbinska veza) iako svi, baš svi znaju da je dokument falsificirala i da iz kuće nije izašla. Molim Vas da mi kažeze što mi je sad činiti da ispravim ovako očitu nepravdu? Unaprijed hvala!
  2. Hvala na odgovoru rubens... No, situacija je takva da je u našoj struci uvijet za polaganje državnog stručnog ispita - godina dana stažiranja po svim odjelima bolnice, gdje se sakupljaju potpisi i (kako višim sestrama plaćaju staž) uplaćuju doprinosi za mirovinsko. Tek nakon završene godine staža stječe se pravo na polaganje državnog isptita...Što u ovom slučaju nije moguće, ukoliko u vrtić prime osobu bez stručnog ispita. Ne može odraditi staž na radnom mjestu zdravstvenog voditelja u vrtiću, tako da polaganje otpada - ikad. Dok god radi u vrtiću...
  3. Zanima me da li je moguće zaposliti se u dječjem vrtiću kao stručni djelatnik (ne stručni suradnik) u ovom slučaju viša med. sestra na radno mjesto zdravstvenog voditelja bez stručnog ispita. U isto vrijeme se na posao javio kandidat sa položenim st. ispitom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija