Jump to content

levero

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. vlasnik je bio moj pradjed baka je bila umrla i ostale su još 3 sestre koje su sve pustile mom tati ibrača mog tate su dobili nešto novca da bi se odrekli.a kako se moze provodit nužni dio.imovina je 1070m2 kuća put i maslenik to je 1 parcela,maslenik od 1200m2 i oranica od 5000m2 auto od 92,1 puška i grobno mijesto ima i bankovni rač od 77000eura 91 000kn i 900 eura šta onda mogu zatraziti ako ima pravo na nužni dio?
  2. moj pokojni djed je imao 3 djece i ostavio oporuku u koju piše da mom tati dok je bio živ djed mu je dao jednu parcelu.i sve ostalo tj.kuća 2 maslenika i polj.zemljište od 5000m2 pušta drugim sinovima.ali ono što je moj tata dobio nije bilo od mog djeda nego nasljedstvo od moje pok.bake nestečeno u braku,ja imam i pismene dokaze,u tom slučaju dali je oporuka nevaljana jer je napisana u zabludi?dali u tom slučaju može tata tražit da se sve dijeli na 3 dijela ili tražit nužni dio nužni dio?kako se provodi taj nužni dio mora netko to procijenit ili šta?
  3. moj pokojni djed je imao 3 djece i ostavio oporuku u koju piše da mom tati dok je bio živ djed mu je dao jednu parcelu.i sve ostalo tj.kuća 2 maslenika i polj.zemljište od 5000m2 pušta drugim sinovima.ali ono što je moj tata dobio nije bilo od mog djeda nego nasljedstvo od moje pok.bake nestečeno u braku,ja imam i pismene dokaze,u tom slučaju dali je oporuka nevaljana jer je napisana u zabludi?dali u tom slučaju može tata tražit da se sve dijeli na 3 dijela ili tražit nužni dio nužni dio?kako se provodi taj nužni dio mora netko to procijenit ili šta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija