Jump to content

Glazbenica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam od govor iz HZMO da sam bila dužna dostaviti potvrdu o školovanju početkom školske godine, a budući da je nisam dostavila i time dokazala da dijete redovito pohađa školu, prestaje pravo i obustavlja se isplata bez donošenja rješenja. Budući da sam šk. potvrdu dostavila 18.2.2011. kao prilog zahtjevu za nastavno ostvarivanje prava na doplatak u 2011., potvrda se uzima kao novi zahtjev te se datum od kojeg pripada pravo na doplatak za djecu uzima u smislu članka 23. stavka 2. Zakona odnosno datuma dostavljanja šk. potvrde.
  2. Hvala! Službenice, u uredu gdje sam podnosila prijavu za ovu godinu, rekle su mi da bi imala pravo na retroaktivnu isplatu u slučaju da sam podnijela zahtjev u 12 mj. prošle godine, ili čak i u 1.mj ove godine. No, sada je kasno, te mi neće biti odobrena retroaktivna isplata (navodno to šalju u Zagreb, i do sada nikad nikome nisu pozitivno odgovorili na takav zahtjev).
  3. Imam dijete u 1. razredu srednje škole, te prema Rješenju o pravu i isplati doplatka za djecu ono je vrijedilo od 1.3.2010. do 28.2.2011. U proteklom mjesecu, prikupljajuči dokumnetaciju za prijavu za ovu godinu, saznala sam da su isplate obustavljene prošle godine, jer mi je kćerka navršila 15 godina (u srpnju 2010). Kako ja prvi puta u životu šaljem dijete u srednju školu, nisam znala niti pravodobno bila informirana da trebam dostaviti potvrdu o nastavku školovanja kada mi dijete navrši 15 godina života. Smatrala sam da mi rješenje vrijedi prema navedenom datumu, te da samo trebam opet pripremiti dokumentaciju za naredni period. Da li ja imam pravo na retroaktivnu isplatu po navedenom rješenju, jer je ono zakonski vrijedilo za taj period, a iz priložene dokumentacije pripremljene za ovu godinu, vidljivo je da je kćerka nastavila školovanje. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija