Jump to content

dare87

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dare87 objavio

  1. Pozdrav još jednom,

     

    Evo dobio sam odgovor od gospođe u DHLu:

     

    Dobar dan,

     

    DHL nije poštanska carinska ispostava , već spadamo pod carinarnicu Zračna luka Zagreb 41017 za robni uvoz pošiljaka ne poštanski. Poštanske uvoze radi Hrvatska Pošta u Branimirovoj.

     

    Pozdrav,

     

     

    Magdalena Damjanović

     

    Odjel reklamacija

     

    Mislim da ču ipak odustati od slučaja. Natezati s njima nije vrijedno mojih živaca. Trebaju preimenovat djelatnost u kurirska služba za traženje rupa u zakonu. :S

     

    Imam dvije opcije: 1. platiti što traže ili 2. vratiti pošiljku i tražiti money back.

     

    Što sam naučio: izbjegavati DHL, FedEx i slične. Sumnjo sam da su stvari takve, moja greška što sam uzimo preko njih uopče.

     

    Ako netko ima ideja neka slobodno javi. :)

  2. Mislim li na činjenicu da je roba male vrijednosti?

    -Za izdavanje JCDa da.

    Dali izrada JCDa previše košta?

    -Ne, ne mislim da previše košta. No s obzirom da se JCD na moj paket nebi trebo raditi.

     

    Pozivam se na: http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx

     

    Carinski postupak gdje piše kad se koristi JCD. Ili to više ne vrijedi? Ili ne vrijedi za DHL? U čemu je kvaka, to mi nije jasno.

     

    Naravno postoji mogučnost da sam krivo pročitao/shvatio tekst. Zato sam se javio na ovaj forum, ako sam te slučajno uvrijedio zbog toga ispričavam se. :)

     

    Pitanje dalje stoji dali je moguče i kako ih natjerat da mi naplate samo pdv i carinu, ukoliko sam u pravu što se tiće toga. Ako ne nikom ništa vjerojatno ču vratit paket pošiljatelju.

     

    P.s. radi se o slušalicama marke WeSC.

  3. Pozdrav,

     

    da skratim. Uzeo sam artikl preko eBaya vrijedan 400kn gospoda iz DHLa traže da im platim gotovo 300kn njihovih troškova (famozna JCD), naravno poslali su formular za punomoć.

     

    Nakon nekoliko razmjenjenih e-mailova, mojeg zahtjeva da se JCD ne podnosi jer nemaju pravo, prijetnje žalbama HAKOMU, pismima novinama, upravi vodovoda itd. Došao sam do ovog emaila gospođe iz reklamacija.

     

    Dobar dan,

     

    molim Vas uzmite u obzir činjenicu da carina određuje što će se zadržati na pregledu , ne DHL . Ukoliko pošiljka podliježe carinskog pregledu, izrađuje se JCD bez obzira privatna / pravna osoba ili vrijednost pošiljke. Deklaracija je dokument koji svjedoči da je postojalo carinjenje neke konkretne pošiljke. Skraćeno carinjenje pri DHL uživaju klijenti ( pravne osobe ) sa kojima je to prethodno dogovoreno ugovorno uz priloženu mjenicu , za fizičke osobe takav oblik carinjenja nije moguć. Redovan carinski pregled ( koji koriste svi ostali uvoznici pravne i privatne osobe ) ne zaostale puno brzinom od povlaštenog , a to je jedina razlika između skraćenog i redovnog carinjenja – da naši klijenti što brže nakon dolaska pošiljke u RH mogu manipulirati pošiljkom , a carinska davanja se uplaćuju u nekom predviđenom vremenu. Operativni troškovi i naplata korištenja garancija nemaju veze sa cijenom transporta DHL usluge koja je ( u ovom slučaju ) bila plaćena od strane pošiljatelja, prilikom slanja pošiljke. Više informacija o tim troškovima vjerojatno ste vidjeli u našem pismu koji je prethodilo ovom mailu. Ukoliko ste našli špeditera koji će Vam cariniti pošiljku , molim da nam to javite te njih uputite na dođu po original carinske dokumente kako bi Vam mogli započeti proceduru.

     

    Lp,

     

    Magdalena Damjanović

    Odjel reklamacija

     

    Sad možda sam ja zbrkao neke pojmove, više neznam ko pije a ko plača. Jel možete pojasniti ko je u pravu i savjetovat što da radim dalje.

     

    Lijep pozdrav.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija