Jump to content

Silvija80

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako sam ja uslugu platila u gotovini u uredu i za to dobila uplatnicu/račun, dali taj odvjetnički ured mora/ne mora čuvati svoj primjerak uplatnice/računa pošto je izgledno da ja moram? Po takvom izgleda da odvjetnički ured ima obvezu vođenje evidencije napravljenih usluga, a vođenje evidencije njihove naplate nema???!!!!!! To što je na računu datum obavljene usluge krivi, to je očito isto po zakonu?! Pitam se samo koliko takvim na godinu pronađu koji su zagubili račun nakon 2,5 godine i onda se probaju ponovno naplatiti neupućenošću kupca u zakon koji ionako štiti ovakve pokrvarene odvjetnike koji bi nas poštene građane trebali štititi!!!!
  2. Tako si i ja mislim.Pokušavaju ponovno naplatiti ono što su već naplatili!!! Znači u konkretnom slučaju zastara ne postoji? A pitanje je dali ova razlika gotovine nije stavljena u džep i izbjegnuto plačanje PDV-a?!
  3. Molim za pomoć!Zatražila sam odvjetničku uslugu (sastav opomene) u ljetu 2008. godine kojeg sam isti dan i platila 550,00 kn. Jučer je iz odvjetničkog ureda došao račun na iznos od 305 kn, gdje se navodi da isti moram platiti u roku 7 dana pošto ga dosad nisam podmirila uz pretnju zateznih kamata,sudom.... Ja račun nažalost nakon toliko vremena ne mogu pronaći. Zanima me: 1.) Koliko dugo je moja obveza čuvanja računa? 2.) Pošto je meni izdan račun, dali odvjetnički ured nije isto tako dužan čuvati kopije? 3.) Na računu piše : "Nadnevak obavljenih usluga : 30.12.2008." , a ja sam uslugu zatražila,dobila i platila u srpnju 2008. Krivi nadnevak obavljenih usluga?! 4.) Ja sam račun platila 550,00 kn u gotovom , a sad dolazi račun na 305,00 kn. Što se dogodilo s razlikom? 5.) Dali ću u konačnici taj račun morati platiti? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija