Jump to content

berovec

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Zamolio bih Vas za informaciju o kasama. Naime, imam mali obiteljski hotel sa kasom na recepciji, restoranu i vanjskom šanku kod bazena. Ove godine dobili smo koncesiju na plažu preko puta hotela s dozvolom za iznajmljivanje ležaljki i ugostiteljsko trgovačke djelatnosti prodaje sladoleda. Moja je ideja da se ležaljke naplaćuju sa kase šanka kod bazena. Moje pitanje jest: Da li moram imati posebnu kasu na plaži ili mogu naplaćivati koncesijske usluge sa već postojeće kase vanjskoga šanka na bazenu te da li na računu mogu biti i usluge iznajmljivanja zajedno sa pićima i hranom koju bi gosti naručili u hotelu? Da li uopće smijem posluživati hranu i piće na plaži iz hotela gostima koji su hotelski gosti ali i vanjskim gostima s obzirom na koncesiju kako je gore navedena (postoje stolići kod svih ležaljki te hrana dolazi u kutijama, tj. nije izložena atmosferskim prilikama)? Da li me možete uputiti u koji Zakon to mogu vidjeti te tko je nadležan za takvo pitanje - gospodarska, porezna, financijska ili netko treći jer uvijek dobivam kontradiktorne odgovore od različitih državnih službi. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Željko Plečko, ug.teh.
  2. Poštovani molim za pomoć i savjet, Moja supruga je stranac s privremenim boravkom u svrhu spajanja obitelji. U Hrvatskoj smo od 2007. i sada teće četvrta godina. Supruga mi ne radi ali je uzdržavani član obitelji. Ima radnu knjižicu ali nema prava za upis na burzu jer nema 9 mjeseci radnog staža što je minimum. Sami svaki mjese plaćamo 405,00 kn za osnovno zdravstveno osiguranje jer mi je rečeno da supruga nema prava biti uzdržavani član obitelji te stoga niti biti navedena na mojoj PK. S obzirom da je dijete osigurano preko mene da li i moja supruga bez obzira što je stranac može biti osigurana preko mene i kao takva biti zavedena u mojoj PK. Inače moja supruga ima i svoju PK jer se nadamo da će uspjeti pronaći posao. Mene dakle zanima da li moja supruga može biti prijavljena preko mene i što trebamo i kome se obratiti ili učiniti. Puno hvala.
  3. poštovani molim za savjet. Pri posjetu liječniku stao sam se na parkiralište okomito s obzirom da su i sva druga vozila bila tako parkirana te mi onemogućavala da se pravilno parkiram. Pri tomu sam povrijedio i dio prostora parkinga za invalide oko 40 cm. (sve uredno slikano). Na tom parkingu za invalide uredno je bilo parkirano vozilo invalida (ima karticu na vjetrobranu vidljivo istaknutu) te svojim načinom parkinga nikako nisam onemogućavao ili smetao prilaz vozilu invalida (vidljivo sa slika). Uredno sam platio i parking no svejedno sam dobio kaznu po članku 82, stavak 1, točka 12 kažnjiv po članku 82. stavak 3. ZSPC-a. Otišao sam podnijeti žalbu ali nije prihvaćena uz obrazloženje da to njih ne zanima jer ja stojim dijelom svog vozila na prostoru za invalide bez obzira što vozilo invalida već tamo stoji a moj parking nije u cijelosti pristupačan. Događaj se zbio u Rijeci. Moje vozilo ima ZG tablice, a iz slika koje sam slikao vidljivo je da su dva vozila RI oznaka također parkirana na mjestu za invalide s lijeve i desne strane vozila za invalide koje stoji na mjestu do onoga za koje se mene tereti i nisu kažnjena, a oba vozila otežavaju k tome pristup vozilu invalida. Molim za savjet da li da platim kaznu od 700,00 kn koja se mora platiti unutar 3 dana ili da čekam poziv suca za prekršaje. Što mi je činiti jer smatram da sam oštečen nepravedno iako ne negiram da sam djelomice zauzeo prostor parkinga za invalide ali bez ikakve namjere niti bez posljedica prema vozaču vozila. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija