Jump to content

pepkec

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije više od 20 godina umro je moj djed. Od tad se vuče rasprava o nasljeđivanju i raspodjeli njegove kuće, jedine stvari koja je ostala iza njega. Neću ulaziti u zatupljujuće detalje zašto ta rasprava toliko dugo traje, spomenut ću samo najnovije. U posljednjih nekoliko godina, neke od braće i sestara, djece mog djeda, je preminulo. Njihova djeca su u lošim odnosima i mnogi se spore među sobom i osporavaju si međusobne udjele u nasljedstvu. To nije zbog vrijednosti kuće, koja je sama mala u svojoj cjelini, a još manja u njihovim udjelima. Preko tih sporova rješavaju osobne razmirice. Pošto je odlučeno da je jedini način da dođe do nasljeđivanja, zbog velikog broja nasljednika, da se kuća proda i novac raspodjeli, ja sam pitao sud jeli moguće da se to jednostavno i učini te onim nasljednicima koji se ne spore podjeli njihov udio, a onima koji se spore, udio podjeli nakon završetka spora. Dobio sam odgovor da nije. No nisam dobio i objašnjenje zašto. Bio bih zahvalan ako bi mi netko mogao objasniti zašto se mora čekati da svi nasljednici riješe svoje sporove prije no što dođe do nasljeđivanja, umjesto da se onima oko čijeg udjela nema spora podjeli njihov udio, dok osporeni udjeli miruju do razrješenja sporova?
  2. Zivim u zajednickom domacinstvu sa majkom i ocem. Otac je nedavno dobio obavijest o ovrsi, posto nema nikakvih prihoda bojim se da ce doci do pljenidbe imovine. No zivimo kao podstanari i vecina i onako skromne imovine u stanu je od vlasnika stana, a ono sto nije je moja imovina. Zanima me kako ovrsitelju mogu dokazati da imovina u stanu nije oceva, nego moja i od vlasnika stana? Dali je dovoljno to jednostavno reci, ili su potrebni pismeni dokazi, i ako jesu koji? Hvala!
  3. Pozdrav svima. Imam sljedecu nedoumicu. Djed zeli ostaviti oporucno dio svoje imovine meni u nasljedstvo. Djed nema dugove, no moj otac je u dugovima. Dakle zanima me dali ocevi dugovi mogu teretiti nasljedstvo koje dobivam od djeda, ili bi teretili samo nasljedstvo dobiveno od oca? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija