Jump to content

Svibor

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru. "Naknade koje ste nabrojili platili bi samo u slučaju da gradite." No vidite problem je upravo u ovoj recenici: i meni je normalno da sve te naknade placam ukoliko na cestici gradim, ali ja ne gradim, nisam zatrazila pravo gradnje, a moram placati (napominjem, Moram!) vodnu naknadu i komunalnu naknadu kao da je to gradjevno zemljiste. Pozdrav.
  2. Vlasnik sam poljoprivredne cestice koja se odnedavno nalazi, prema prostornom planu Opcine, u zoni gradnje. Ako sam razumjela Zakon po toj logici mogla bih traziti prenamjenu polj cestice u gradjevinsko zemljiste i sagraditi npr. jos 1 kucu. Samo sto mene to ne zanima, nikad nisam trazila tu prenamjenu i nemam je namjeru traziti. Ona i dalje ostaje (kako je to prostornim planom predvidjeno) polj cestica u zoni gradnje. Samo sto sam ja prosle godine dobila iz Opcine informaciju da se ta cestica sada vodi kao neizgradjeno gradjevinsko zemljiste i prema tome na njoj Opcina ima pravo ubirati namete kao za gradjevinsko zemljiste (vodna naknada, komunalna naknada). Je li ovo ludost ili sam ja luda? Ako je Opcina tu cesticu nazvala neizgradjeno gradj zemljiste tada neka mi izda i rjesenje da je to gradj cestica!? Ako ne moze izdati rjesenje onda je to i dalje polj cestica, ili ne!?
  3. Pozdrav svima. Pokusat cu sazeti svoje misljenje o temi, pomoci sebi a mozda i drugima. Najprije rijec 'pristojba' - to je zapravo porez. Ako je TV pristojba to znaci da govorimo o TV porezu. Porez se svugdje placa (ili bi barem tako trebalo biti) proporcionalno na prihode, a ne svi jednako. Ovako: ja (npr.nezaposlena) placam TV pristojbu (porez) 80 kn/mjesecno isto koliko i multimilijunas Todoric (!!!???). Ako je TV pristojba porez na posjedovanje TV prijemnika ja cu ga baciti u smece ispred inkasatora jer mi nije potreban (nemam namjeru kupiti digitalni dekoder) a s mojih 80 kn mjesecno oni nece placati mirovinsko i zdravstveno nasim tzv. kulturnjacima. Ako je u pitanju TV pretplata onda je moja volja i odluka na sto cu se pretplatiti, da li na neki casopis, dnevne novine ili TV (!!!). Je li moje razmisljanje u redu? A sada prijedlog: posaljimo tisuce preporucenih pisama sa zahtjevom da nam se javno iznese podatak na sto HRT trosi 3.200.000 Kuna dnevno? Ako je to javna TV, tj. TV od javnog interesa kako to na njihovim stranicama pise, tada mi (javnost) imamo pravo znati kako se taj nas novac trosi, ili ne? (1.200.000 pretplatnika u HR x 80 kn/mjesecno)/30 dana!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija