Jump to content

saki321

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje! Zamolio bi odgovor na sljedeću situaciju.. Moja zaručnica otvorila bi trgovački obrt ali nema zadovoljavajuću stručnu spremu. Zato bi postavila mene kao poslovođu budući da zadovoljavam uvjetima no ja sam stalno zaposlen u jednoj firmi. Mogu li biti poslovođa u njenom obrtu?
  2. Poštovani, kupujem stan koji ima uredne papire, vlasnički list, etažiran 94. godine, nalazi se u zgradi u kojoj je 8 stanova i dvije garaže. No niti jednom stanu nije navedena kvadratura u vlasničkim papirima, zanima me što bi mogao biti uzrok i hoće li biti problema sa uknjižbom??
  3. Pozdrav, prije nešto više od godine dana prodavatelj vozila i ja napravili smo punomoć kojom ja mogu u njegovo ime poduzimati sve radnje u vezi prijave i odjave vozila. Punomoć vrijedi do opoziva, zanima me da li ima neki rok do kojeg vrijedi punomoć i da li mi još vrijedi iako je proteklo dakle nešto više od godine dana? Hvala!
  4. Ispričavam se ako slična tema postoji i ako je netko već prije negdje odgovorio ali bio bi jako zahvalan ako bi mi netko pomogao u vezi ovoga. Zanima me da li u ostavinsku masu moga pokojnog oca ulazi i imovina koja se još vodi kao vlasništvo njegova oca? Vjerujem da ne nego samo imovina koja glasi na njegovo ime ali volio bih biti siguran. Hvala!
  5. Hvala na odgovoru. Vjerujem da će se nasljednicima upisati te nekretnine, jedino ako kupac ne požuri sa upisom prije ostavinske što je isto moguće. Ja sam u nekoliko navrata također komuniciro sa tim kupcem i molio ga da isplati pokojnika zbog lošeg zdravstvenog stanja a ovaj je uvijek davao "sitniš". Zanima me koliko bi mu se to zakompliciralo ako se nasljednicima upiše vlasništvo, jer ako ne prizna da nije sve isplatio jako mu želim zakomplicirati.
  6. Sin sam pokojnika koji je prije svoje smrti sklopio ugovor o prodaji nekretnina. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika i u njemu stoji da je kupac isplatio prodavatelju traženi iznos i to potvrđuje potpisom. U sudu i katastru još nije izvršena promjena vlasništva i ja sam gotovo siguran da kupac nije isplatio mog oca u cijelosti ali ne mogu to pismeno potvrditi. Da li ja kao nasljednik mogu pobiti taj ugovor? Ostavinska rasprava još nije bila pa pokušavam doznati što mi je činiti.
  7. Otac mi je proglašen krivim za vožnju neregistriranog i neosiguranog osobnog vozila u alkoholiziranom stanju te je dobio kaznu iznad 20000 kuna. U međuvremenu je preminuo. Što sada sa kaznom? HITNO molim odgovor. HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija