Jump to content

nsostar

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je nsostar objavio

  1. Poštovani,

    Nakon ostavinske rasprave braća i polubraća su naslijedila djelove jedne parcele.Međutim između njih nikad nije nastao dogovor niti je napisan nikakav ugovor čiji je koji dio na toj parceli.Znaći postoje samo podjela po površini,ne i po poziciji. Što će se dogoditi ako npr.3 suvlasnika prodaju svoje djelove a jedan to ne želi. Da li se može osporiti prodaja dok se ne definira pozicija svakog suvlasničkog dijela. :-o

  2. Poštovani,

    Od svojeg djeda naslijedio sam zemljište koje obrađujem već 40 godina.Međutim na posjedovnom listu uz mog djeda nalaze se i još neke osobe koje su većinom mrtve.Nitko od tih osoba (potomci) i živi ne polaže pravo na to zemljište pa me interesira kako to mogu prenjeti na sebe bez nekih velikih procesa i novčanih sredstava.

    Hvala!

  3. Filijala smo jedne renomirane strane tvrtke . Postoji li u Hrvatskoj zakon ili član zakona koji definira dali radnik može potpuno sam u specifičnim uvjetima (četverosmjenski)rada obavljati posao u trajanju od osam sati. Imali smo već nezgodu na radu koja je umalo završila tragično ali pomaka od strane poslodavca nije bilo.

    Na koji način se može radnik zaštititi u ovakvom sistemu rada

  4. Mi smo grupa radnika koju je sadašnji poslodavac preuzeo zajedno sa postrojenjem, tako da smo u drugu tvrtku prešli sa istim pravima koje smo imali i prije tj.vezani smo za kol.ugovor prijašnje tvrtke.U tu drugu tvrtku donjeli smo i viške radnih sati koje smo sada i dodatno povečali jer u sistemu smjenskog rada (četverosmjenskog) svaki mjesec nam se pojavljuje osam sati viška a koji zbog toga jer smo po jedan u smjeni ne možemo iskoristiti. Problem je i sa god.odmorima jer često prekidamo isti i vračamo se ranije na posao,tako da jednostavno ne stižemo iskoristiti svoje zarađene dane.Poslodavac nam ostvaren višak radnih sati ne želi platiti a nema mogučnosti da to riješimo preko slobodnih dana. Molim za stručan i dobronamjeran savjet.

  5. Probaću ukratko:Bila je ostavinska rasprava,jedna strana osjeća se zakinuta ali nije uložila žalbu.Sada da bi spasili nešto ta strana traži nužni dio a prošlo je 2 godine od ostavinske rasprave.U pitanju su brat i polubrat a u cilj je polaganje prava na dio roditeljske kuće tj nužni dio. Zajednički im je bio otac. Nakon maćehine smrti i ostavinske polubrat je prigrabio sve i vodi se kao vlasnik kuće,a dobri braco je šutio i nije se žalio. Nezna gdje se je izgubio njegov dio koji mu je pripao po ocu a sigurno je da ga se nije odrekao.Kasno je za sve ili još ima kakva mogučnost jer se navodno kuća prodaje i može li se osporiti prodaja?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija