Jump to content

savus

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obiteljski zakon Članak 209. (1) Roditelji su dužni uzdržavati svoje maloljetno dijete. (2) Roditelj koji nije uzdržavao svoje dijete koje s njim ne živi u obiteljskoj zajednici, a bio je dužan to učiniti, dužan je djetetu isplatiti naknadu za uskraćeno uzdržavanje i unatrag od nastanka toga prava pa do podnošenja tužbe. (3) Tražbina djeteta iz stavka 2. ovoga članka prema roditelju koji ga nije uzdržavao, zastaruje za vrijeme od 5 godina od dana nastanka obveze. (4) Smatra se da je obveza uzdržavanja za pojedini mjesec nastala koncem mjeseca za koji je uzdržavanje trebalo dati.
  2. Zanima me da li radijatori i plinski bojler mogu biti pokretnina,ako stan već ima dimnjake i zidanu peć.
  3. pokušaj s brojem predmeta otići kod predsjednika suda i pitaj njega šta je sa predmetom. kod mene se dva puta mjesečno može do predsj. suda na razgovor. pokušaj meni uspjelo
  4. Hvala Vam na informacijama i savjetu
  5. Mogu li se punoljetna djeca odreći svoje alimentacije iako se školuju? Mislim da hoće nagovoriti dvoje punoljetne djece da se odreknu alimentacije za stan. Da li smije to uraditi?
  6. Zanima me da li je po nekom zakonu moguće da se alimentacija zamijeni za nekretninu. Imam troje djece,dvoje završilo srednju školu i trebale bi na fakultet a jedno maloljetno,za koje trenutno ne plaćam alimentaciju. Moja bivša supruga se vodi kao vlasnik stana koji smo zajednički stekli dok smo živjeli u zajednici.Pošto vodi s njom spor oko stana i zahtijevam 50%suvlasništva pristali smo na rješavanje spora mirenjem.Na mirenju su mi je ona i njena odvjetnica predložili da ne moram platiti dug na ime alimentacije i da istu ne moram plaćati idućih 5 godina ako odustanem od zahtjeva za suvlasništvom nad stanom. Molim da me netko što prije savjetuje jer bih se do utorka trebao odlučiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija