Jump to content

redbaronms

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sestra i ja živimo u istoj kući, s roditeljima, što znači u istoj gospodarskoj zajednici. Roditelji su nam kupili prije 6 godina stan u Zagrebu te on glasi na oboje (taj stan nam je i jednom i drugom jedina i prva nekretnina koja glasi na nas). Ja želim svoj dio koji nije izrijekom naveden, a što znači da je pola stana moje, želim darovati sestri. Sad me zanima, da li kod ugovora o darovanju između brata i sestre koji žive u istoj kući se plaća 5% poreza na promet nekretnina??? Te ako se plaća porez, na koju cijenu ide postotak- na cijelokupni iznos na koji cijenimo nekretninu ili na pola te cijene jer ipak joj darujem polovicu??? Hvala unaprijed.
  2. može li mi tko reći...ako određeni stan ima sve papire (građevinsku, vlasnički list, etažiran...), a nema uporabnu dozvolu, što gubim?
  3. Ako mi tko može pomoći... Kupio bih stan na moru u Vodicama, stan je novogradanja, ima sve papire (građevinsku, uporabnu,vlasniči list...), etažiran je. Da ne ide preko agencije koja bi uzela 3% + PDV, stupio sam u kontakt s vlasnikom zgrade koji prodaje stanove. PITANJE: Zanima me kome da se obratim za izradu predugovora, a da ne bude agencija? Odnosno mogu li ja napisati predugovor preko obrazca koji sam našao na internetu i skupa s vlasnikom ovjeriti ga kod javnog bilježnika? Ili može li javni bilježnik napraviti predugovor? Koliko bi iznosilo da unajmim odvjetnika da napravi predugovor odnosno i kasnije i kupoprodajni ugovor? MOLIO BIH HITAN ODGOVOR JER BIH TREBAO U PONEDJELJAK ILI UTORAK U VODICE, A IZ SLAVONIJE SAM (VELIKI PUT). Te jedno nevezano pitanje: Ako stan u Vodicama ima sve papire, što znači:vlasnički list, građevinsku, etažiran je, a NEMA uporabnu koliko sam zakinut? HVALA UNAPRIJED SVIMA!
  4. Napravio sam kompleksan idejni projekt za jedan grad, ali želio bih se osigurati od potencijalne krađe pa me zanima mogu li ga na neki način zaštititi? Ako mogu, zamolio bih upute kako dalje i koliko bi me ta avantura koštala? molim odgovor što prije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija