Jump to content

korisnik1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! imam pitanje u vezi presude za javni red i mir. Naime osuđen sam za remećenje javnog reda i mira prije 3 godine, nakon toga sam se žalio na presudu. Odgovor na žalbu odnosno presuda stigla je 18.3.2016 i morao sam platiti sudske troškove i kaznu što nije problem. Problem je u tome što sam član lovačkog društva i posjedovao sam oružje. Obično nakon presude bude uvjetna kazna 3 godine i možeš tražit ponovno oružani list. No meni su sada objasnili da bi trabao još 2 godine čekati da mogu tražiti oružani list? Jeli to moguče? Ove 3 godine što sam bio bez oružja neosuđen ništa ne znače?
  2. Molim vas za pomoć, Naime zivim u kući koja je stara preko 100g. no ta kuća je napravljena na samoj međi doduše ja smatram da mi je okapnica međa no susjed tvrdi da je zid moje kuće međa. Kako on drži da je u pravu i zbog narušenih odnosa parkirao mi je svoj stari terenac, neregistrirani automobil odmah do prozora dnevnog boravka (cca 30 cm od zida). Šta da napravim, kada prolazim tom stranom kuće jedva se provučem no najgore je to što umjesto prirode gledam stari propadajući automobil!???
  3. Nisam skužio ,kuća je u nizu i trotoar je zabetoniran tj. ukopan čak i nešto niže od susjedovog terena i ne smeta mu ni najmanje čak mi je tada bio i dozvolio da koristim njegovu parcelu za dovoženje betona. Sam trotoar sam izgradio zbog njegovih oborinskih voda koje su usmjerene prema mojoj kući tj. temelju kuće i prije par zima mi je kamionom uništio fasadu jer ga je zanjelo u zid. Sada se bojim ako se utvrdi da je zid kuće međa i ako mi ogradi prolaz oko kuće neću ni znati dal mi je uništio fasadu koja je stavljena nova. Dali on može (ako se utvrdi da je zid moje kuće međa) postaviti ogradu od svog zida do mog i tako mi onemogućiti prolaz oko jedne strane kuće?
  4. Pozdrav! Molim vas ako mi može netko dati savijet u vezi međe uz zid kuće? Naime kupili smo staru kuću prije 25g. i vlasnici su nam rekli kako je krov tj. kap kuće međa no susijed je uvijek tvrdio kako je zid kuće međa.Kako nisam u dobrim odnosima sa susjedom on meni brani prolaz ispod mog krova tj. oko kuće gdje sam i izgradio prije par god. i trotoar širine 50cm. Čuo sam da planira izmjeriti i ograditi svoju parcelu. Zanima me ako se slučajno utvrdi da je zid međa dali on može meni zatvoriti prolaz oko kuće i u ekstremnom slučaju tražiti od mene da rušim krov i trotoar?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija