Jump to content

Rebra

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači, to je ipak malo prekomplicirano da se uz ograničeno znanje sastavi takav ugovor... ili nije? Ima li tko kakvih sličnih primjera ugovora ili moram unajmiti odvjetnika za tako nešto?
  2. Pozdrav svima, kao što naslov govori zanima me postoji li kakav pogodan model kupnje zemljišta od fizičke osobe ali na rate. Kupac bi bio ili kao fizička osoba ili bolje čak kao d... Dakle u trenutku prve rate htio bi "raspolagati" sa zemljom u smislu da smijem izgraditi jednostavniji objekt (plastenik) ali koji bi imao priključak od struje (dakle treba imati glavni projekt i neke dozvole). Je li moguće zaštiti obe strane prilikom ovakvog sporazuma? Unaprijed hvala
  3. Ne radi se ovdje o darovnom ugovoru, nego ugovoru o doživotnom uzdržavanju, koliko znam to nije isto. Isto tako napomenuo sam da ne želimo opciju preko javnog bilježnika, već preko suda. Pa bih molio one koje imaju iskustva o tome da mi odgovore ako je moguće. Koliko sam čitao 'Zakon o parničnom postupku' navodi se da ukoliko je osoba nepismena ili se ne može potpisati, da uz prisutstvo 2 svjedoka to može učiniti otiskom prsta. No, da li je u praksi tako? Iskustva? Netko? :tuzan:
  4. Htio bih sa djedom i bakom napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju, da ne bi u slučaju njihove smrti nekretnina pripala mom ocu koji je zadužen na sve strane, u kreditima do grala, ovrhama i slično. Kako pola stana glasi na baku, a pola na djeda, da li moramo sastavljat 2 ugovora ili to može biti sve navedeno u jednom? Znam da postoji opcija da se ide preko javnog bilježnika i preko suda, a kako imam saznanja da je ova opcija preko javnog bilježika daleko skuplja, odlučili bi se na ovo sa sudom. Koja je točno procedura? Komplikacija je i ta, da se baka ne može potpisati. Što u tom slučaju učiniti? Može li se na sudu pri ovjeri tih ugovora ona potpisati otiskom prsta? Ili može djed umjesto nje?
  5. Poštovani, prije dva dana sam bio parkiralištu bolnice - "stao" sam na označeno mjesto za parking ali nisam zgasio auto jer je cura samo otišla po uputnicu 5 min kod doktorice. Na to dolazi neka ženska osoba - potpuno necivilizirana traži me da se pomaknem sa mjesta da je njeno - mjesto parkirno nije bilo nikako označeno niti je invalidsko - obzirom na njemu ljubaznost odbijam te ona prijeti zvanjem policije što i napravi. Dolazi policija - vidi da sam stranac ZG regitracije u Koprivnici te slušajući njihove upute se pomaknem s mjesta. Kasnije sam pogledao od 8 - 16h je Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sve osim zaposlenika bolnice i policije. Dotični mi policajac piše kaznu po Članku 12 stavke 4 - da nisam poštivao prometne znakove. Nadalje spominjem policajcima da se tamo nalazi jako puno nepropisno parkirani automobila, koji su i parkirani što oni samo odmahnjuju rukom. Kako nisam kažnjavan pišu mi opomenu koju naravno odbijam potpisati jer nisam bio niti parkiran a ni zaustavljen (motor radio - ja u autu - vezan i sve) Hoće li mi riješenje te kazne doći doma? Mogu li podnijeti prigovor na policajce da nisu reagirali na očiti prometni prekršaj drugih na koje sam ih ja upozorio. Također imam barem 2 svjedoka - 1 osoba je bila cijelo vrijeme samnom u autu a druga pokraj auta te cura koja je isto vidjela veći dio situacije. Unaprijed hvala, Rebra
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija