Jump to content

popis_stoke

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Htio bih napraviti ulaznu kapiju (sa strane gdje je ulica), drvenu, visine od 2 metra. Zanima me, trebam li ishoditi kakve dozvole i kolika je visina ograde dozvoljena. S poštovanjem
  2. Hvala na odgovoru. A još me zanima, mogu li platiti samo osiguranje vozila i riskirati da me policija ne zaustavi i da platim kaznu za neregistrirano vozilo, s tim da nakon 2 mjeseca ipak odem u Dubrovnik i tamo onda obavim registraciju na ime moje majke. Ne pitajte zašto tako, komplicirano je!
  3. Prijavljen sam na adresi u Osijeku, i auto glasi na mene, a registracije su sa stare adrese iz grada Dubrovnika. Želim zadržati registraciju koja glasi na grad Dubrovnik, pa ću prebaciti vlasništvo na majku koja je prijavljena u gradu Dubrovniku, a trenutno boravi sa mnom u gradu Osijeku. Dakle, trenutno živim u gradu Osijeku koji je vrlo udaljen od grada Dubrovnika. Stoga, da ne gubim vrijeme i novac, zanima me da li bismo morali prilikom registracije vozila ići u grad Dubrovnik, ili se sve to može obaviti u gradu Osijeku? znam da sam zakomplicirao, ali ne mogu jednostavnije. Hvala na odgovorima.
  4. ma ne vjerujem da će biti veliki porez obzirom da je to stari golf 2, ali da li ćemo nakon prebacivanja vlasništva na majku morati ići u Dubrovnik (jer ona je tamo prijavljena) da produžimo registraciju, ili se to može obaviti u Osijeku?
  5. Prijavljen sam na adresi u Osijeku, i auto glasi na mene, a registracije su sa stare adrese iz grada Dubrovnika. Želim zadržati registraciju koja glasi na grad Dubrovnik, pa ću prebaciti vlasništvo na majku koja je prijavljena u gradu Dubrovniku, a trenutno boravi sa mnom u gradu Osijeku. Dakle, trenutno živim u gradu Osijeku koji je vrlo udaljen od grada Dubrovnika. Stoga, da ne gubim vrijeme i novac, zanima me da li bismo morali prilikom registracije vozila ići u grad Dubrovnik, ili se sve to može obaviti u gradu Osijeku? znam da sam zakomplicirao, ali ne mogu jednostavnije. Hvala na odgovorima.
  6. jučer sam poslao upit i policiji... Znaju da nemam dokaze, ali predlažu mi da odem prijaviti prijevaru... Ima li smisla pošto nemam dokaza?
  7. Hvala Vam na odgovoru. Mislim da nikad više neću nikome posuđivati. Ovo s pismom odvjetnika bi moglo upaliti... LP
  8. Prije 2 godine sam prijateljima posudio 1.000,00 eura. Sad je meni taj novac potreban, i zamolio sam ih da mi vrate moj novac, ali naravno, oni se oglušuju... Želim naglasiti da sam im taj novac posudio bez ikakvih dokumenata, na prijateljskoj osnovi. Koje su moje zakonske opcije da dobijem te svoje novce nazad? LP
  9. Ovo je dobra ideja... tako ću i napraviti, otići ću u popisni centar... hvala!
  10. Stalno spominju da će nas kazniti sa 100 eura ako lažemo prilikom ispunjavanja upitnika za popis stanovništva. Što ako se ja slučajno zabunim i onda mi dođe kazna? Ne želim se izlagati tom nepotrebnom riziku, pa stoga ne želim niti ispunjavati taj upitnik. Dakle, ne želim surađivati. Pitanje; imamo li pravo ne surađivati s popisivačima, tj. uopće ne odgovarati na pitanja? Imam li pravo na šutnju? I imam li pravo na privatnost? Što ako ja ne želim svoje privatne podatke iznositi nekoj nepoznatoj osobi? Zašto država nije omogućila da se pitanja zatvore u kovertu i da se tako isporuči u zavod za statistiku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija