Jump to content

mmodri

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijava sa imenom i prezimenom i priloženim uplatnicama stanarine na račun!
  2. Hvala Vam na savjetima, i meni se čini budući su me pismeno prijavili da je to vjerodostojan dokaz da su bili u stanu! Dakle, stranka koja izgubi spor plaća sve troškove (da li to uključuje i sudske troškove i odvjetnika kojeg sam ja angažirala?)
  3. Zmaj222, molim te odgovore na nekoliko pitanja. Zanima me pokretanje privatne tužbe za naplatu potraživanja (konkretno režija od podstanara) pa me zanima kakva je procedura i tvoje iskustvo. Naime, koliki su troškovi odvjetnika, suda, koliko dugo je sve to trajalo i da li se u konačnici isplati upuštati u cijeli proces. Hvala!
  4. Molim odgovor. Podstanar mi je prijetio vatrenim oružjem i zabranio ulazak u stan. Sve je prijavljeno na policiju, obavljen je pretres stana, oružje nije pronađeno i navodno je državno odvjetništvo odbacilo optužbu kao neutemeljenu. Koje korake dalje poduzeti da se shvati da čovjek nelegalno ima pištolj, s njim prijeti i da se bojim za vlastiti život. Da li ponovno otići na državno odvjetništvo i ponoviti prijavu? Da li postoji vrijeme zastare za ponovnu prijavu?
  5. Molim pomoć. Podstanari su me prijavili na poreznu zbog utaje poreza budući nismo imali ugovor o najmu i otišli s dugom od cca 7.000,00 kn neplaćenih režija. Pitanje se odnosi na sljedeće: - budući su me prijavili dokazivo je da su bili u stanu - kako pokrenuti privatnu tužbu zbog neplaćanja? Koliko će uopće koštati pokretanje takvog postupka i tko snosi troškove (da li stranka koja izgubi spor plaća sve troškove)? Da li netko ima iskustva s podizanjem tužbi protiv podstanara? Molim odgovor!
  6. molim vas informaciju. 16.11.2007. sklopljen je kupoprodajni ugovor na temelju kojeg sam oslobođena od plaćanja poreza na prvu nekretninu. 21.06.2010. prijavljujem boravište(prebivalište ostaje na adresi stana)u drugoj županiji.u veljači 2011. predajem poreznu prijavu ne znajući za primjenu novog zakona od 18.veljače. pitanje je da li ću morati platiti porez od 5% od kojeg sam bila oslobođena. molim vas odgovor. lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija