Jump to content

Titan1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U principu neko znam i tko je prijavio policiji 5-6 tih motocikla jer su stajali ispred njihove kuće dugo vremena. Moje vozilo nije registrirano bilo u tom trenutku, jesam li pukom srećom izbjegla kaznu policije i za to (iako nije bilo vozeno jer je neispravno, a za to nemam dokaza) i mogu li mi to nadodati iako imam dokaz da sam bila u visokom stupnju trudnoće na komplikacijama i da tada nisam mogla voziti. Vozilo sam nakon toga uklonila, vratila plocice policiji itd. Kažem jedino sto mi preostaje žalba na presudu u vidu kajanja, nadanja da će netko imati razumijevanja da je originalni prekrsaj lake naravi, i da mi to smanje. Jel to realno očekivati? I trebam li ista platiti dok ne dobijem konačnu presudu?
  2. Ok još samo jedno pitanje ja bi smanjenje novčane kazne tražila jer je ovo 8 puta veće od originalnog prekršaja, pokajala bi se za prekrsaj, i još jednom sve obrazlozila. Radim, tako da taj dio sa lošim imovinskim stanjem ne mogu koristit, postoji li mogućnost i kakva je praksa mogu li mi i povećati kaznu?
  3. Stigla mi je presuda. Naravno kako sam sve uspjela zakomplicirati presuda je da sam kriva i novčana kazna od 2000 kn+300 kn troškova. Ok, kriva jesam, podatke o osobi koja je upravljala vozilom nisam dostavila iako nitko vozilom nije upravljao godinama, a za to nemam dokaz koji mi oni mogu uvažiti. Ima li smila da se žalim Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu, tj. barem za to da je originalna kazna bila za parkiranje 300 HRK, vrijednost motocikla 0 ne mogu ga ni za djelove prodati, a da sad moram platiti 8 puta više, i postoji li uopće mogućnost da mi oni to uvaže ako je minimalna kazna za ovaj prekršaj 2000 kn? Hoće li samo to povečati troškove postupka ili postoji ipak šansa da mi smanje? Jel mogu njih tražiti da mi bar odobre plaćanje na rate ili nešto?
  4. Takodjer je li moguće i bi li mi sud uvazio da uz dokaz o odjavi vozila prilozima još i dopis u kojem bih malo detaljnije objasnila činjenice koje sam izreka tamo i zamolila za smanjenje kazne?
  5. Meni i dalje nije jasno kako sam napravila propust u davanju vjerodostojnost podataka, ako tim vozilom nitko nije bio u mogucnosti niti je upravljao godinu dana prije spomenutog prekršaja. Eventualno ga je mogao odgurati, ne znam da li to podrazumjeva da je vozilo u prometu ili samo to mogu tehnički ispravna vozila. Mogu li sada dati izjavu da sam ja godinu dana prije toga na tom mjestu ostavila vozilo ili je kasno za to? Pismene dokumentacije o neispravnosti vozila nemam, mogu li ga sad odnijeti na servis i priloziti radni nalog iz kojeg se može vidjeti u kojem je vozilo trenutno stanju uz moju izjavu da je u istom stanju već tri godine? Sto točno zakonski znaci da je vozilo objavljeno po službenoj dužnosti i mogu li me uopće kazniti za to sto nisam odjavila vozilo nakon tri godine?
  6. Postovani, trebam pomoć. Vlasnica sam motocikla kojeg od 2004. god ne vozim. Povremeno ga je odtada pa do 2009 god vozio moj otac kada se pokvario. Popravak je bio neisplatljiv pa ga je parkirao u dvoru blizu garaže majstora koji ga je popravljao. Godinu dana nakon toga stigne mi kazna zbog nepropisnog parkiranja u pjesackoj zoni (vozilo je bilo parkirano na tom mjestu preko godine dana). Kako sam bila u visokom stupnju trudnoće napisala sam da ja vozilo tu i nisam mogla ostaviti i da to vozilo preko godinu dana nije u voznom stanju. Nakon godine dana dobijem poziv za sud za gore navedeni prekrsaj. Odem na sud i dam izjavu da je vozilo odjavljeno prije tri godine po službenoj dužnosti i da od tada nije vozeno, te da je bilo parkirano u dvorištu stambene zgrade, te da ne znam tko ga je prebacio na navedenu lokaciju par metara dalje. Kako mogu dokazati da je vozilo neispravno da nitko nije njime upravljao u trenutku nastanka prekršaja jer i nije budući da tehnički to nije bilo moguće? Jesam li za originalnu kaznu ipak kriva (jer je vozilo mojeg vlasništva unatoč tome sto nije bilo vozeno niti sam upravljala njime) i na koji način mogu ovaj drugi prekrsaj privesti kraju, a da me terete za prvi budući da nisam imala koga prijaviti jer nitko nije upravljao vozilom godinu dana, jer mi se činilo da je sudac prokomentirao nakon sto je zatražio da donesen potvrdu o službenoj odjavi vozila da će to proslijedit natrag u policiju pa neka se netko drugi s tim zabavlja. Nije mi bas najjasnije sto slijedi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija