Jump to content

Vesna_Ri

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, potrudit ću se to saznati.
  2. Stric je ovlastio odvjetnika da to obavi umjesto njega i sve je već prepisano odmah nakon sklapanja. A darovni ugovor je sadržavao stavku da u zamjenu za sve moj stric mora plaćati starački dom mom ocu i mojoj maćehi dok su oboje živi. Maćeha je još uvijek u domu (još uvijek je živa).
  3. Također bi Vas zamolila da mi kažete koliki je rok zastare. Koliko vremena imam prije nego sve ode u zastaru ako već nije otišlo?
  4. Otac mi je umro 2002. godine. Oporučno je ostavio kuću i nekoliko parcela zemlje bratu koji živi u Kanadi za zamjenu njegovog uzdržavanja u staračkom domu. Obzirom da je napisana takva oporuka, nisam nikada bila pozvana na ostavinsku te mi je objašnjeno da nemam pravo niti na nužni dio bez obzira što sam njegova zakonita kći. Molim da mi se odgovori imam li pravo bez obzira na oporuku na nužni dio (dječji dio)obzirom da je sada i stric u Kanadi umro tako da sve propada. Obitelj mog strica nikada neće doći u Hrvatsku jer nemaju naše državljanstvo i nemaju želje ovdje živjeti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija