Jump to content

winnetou2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem se na odgovoru. U suštini, čitajući Zakon o dd, činjenice su upravo takve, dakle neto podijeljeno sa brojem članova kućanstva. Ipak, smatram da to nije u redu u ovom slučaju i da bi se alimentacija trebala uzimati u obzir jer je to naknada za uzdržavanje djeteta! Je li se netko već susretao možda sa sličnom situacijom?
  2. Pošovana, jasno, slažem se s Vašom konstatacijom, kada bi se radilo o prijavi prihoda u neku drugu svrhu. Međutim, ovdje se zapravo radi o tome da kad bi suprugov sin živio s nama, mi bismo onda imali pravo na dd jer bi on bio član kućanstva, a alimentacija je zapravo financijski izdatak za dijete koji uvijek postoji, samo što se to zove "alimentacija" kad dijete ne živi s tobom, a svakodnevni troškovi, hrana, krpice, knjige, ... - kad dijete živi s tobom. Ne znam jesam li uspjela objasniti zapravo nelogičnost situacije.
  3. Najprije svima lijepi pozdrav, obzirom da sam prvi puta na forumu! Moje pitanje bi bilo sljedeće: imamo dvoje djece i treće je na putu Suprug iz prvog braka ima dijete koje ne živi s nama već s majkom, ali za koje uredno plaćamo alimentaciju. Međutim,ako naša primanja podijelimo sa sadašnjim i budućim članovima obitelji, nemamo pravo na dd jer prelazimo tih 1600 i nešto kuna pa me zanima: može li se alimentacija odbiti od naših prihoda, obzirom da je to redovan mjesečni odljev, a suprugovog sina ne možemo prijaviti kao člana obitelji jer živi s majkom? Gđa na info telefonu mi je rekla da naravno da se taj iznos odbija i mi bismo tada zapravo imali pravo na dd, ali u lokalnoj ustanovi su nam rekli: ma, o čemu Vi to pričate?! Molim informaciju, ako se netko susreo sa sličnom praksom (zakonom)!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija